Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Leyla Alaton, Antalya'da büyük bir proje hazırladıklarını belirterek, içinde golf ve diğer sosyal alanların yer alacağı, turizmle iç içe bir yaşam alanı yaratmak istediklerini söyledi
Leyla Alaton, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ANSİAD) düzenlediği 'Girişimcilik ve Girişimci Kadınlar' konulu toplantıya konuşmacı olarak katıldı. Antalya'da büyük bir yatırım projesi hazırladıklarını kaydeden Alaton, Kepez ve Topallı bölgelerinde 2 bin - 2 bin 500 dönüm arazi satın aldıklarını bildirdi. Bu bölgede, küçük bir Belçika, İsveç ve Danimarka yaratma projesi gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Alaton, şöyle konuştu: 'Antalya'da büyük bir yatırım düşünüyoruz. İçinde turizm, golf ve diğer sosyal alanların da yer alacağı turizmle iç içe bir yaşam alanı yaratmak istiyoruz. Turizme bağlı küçük bir Belçika, İsveç ve Danimarka yaratabilmek amacıyla Alarko Holding araziler aldı. Şu anda bu bölgeler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm yatırım sahası olarak geçtiği için şirket beklemede. Ne yapılacağını zaman gösterecek.'
Antalya'nın turizm, ekonomi, sanayi ve tarım sektöründe hızla geliştiğine işaret eden Alaton, "Antalya parlayan bir yıldız. Antalya imparator olabilme imkanı veren bir şehir. Burası hakikaten yıldızlardan biri. Çok çabuk ivme kazanan, çok da geleceği olan bir bölge. O nedenle çok imparatorlar doğuracaktır. Bazen koşullar, bazen de ekonomik şartlar nedeniyle Antalya parlayan bir yıldız' diye konuştu.
Alaton, bir sanayicinin, 'Önümüzdeki 15 yıl içinde ülkemizde neler öngörüyorsunuz' şeklindeki sorusuna Alaton, şu cevabı verdi: 'Bu süreçte kadınlardan korkunuz. Onlar iş ve sosyal yaşamda çok hızlı şekilde ilerliyorlar. Çok büyük ilerleme, çok büyük patlama bekliyorum. İş hayatındaki erkekler kulübünün egemenliğinin sona ereceğini düşünüyorum.”
Babası İshak Alaton tarafından başlatılan somon balığı yetiştiriciliğinin bir sosyal ve sivil toplum projesi olarak hayata başladığını anlatan Alaton, bu proje ile topluma yeni iş olanakları konusunda eğitim verilmesinin amaçlandığını kaydetti. Alaton, şunları söyledi: 'Somon balığı üretmenin öncüsü biz olduk. Çünkü alternatif mesleklerden biri de bu olabilir diye baktık. Örnek sergiledik. Somon balığı projesi böyle başladı ama somon balığı Karadeniz'i hiç sevmedi. Su sıcak geldi, büyümedi. Onun yerine alabalık çiftlikleri kuruldu.”