Türkiye'nin meyvesi dünyayı tatlandıracak

Cahit Saraçoğlu
00:0025/12/2010, Cumartesi
G: 25/12/2010, Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye'nin meyvesi dünyayı tatlandıracak
Türkiye'nin meyvesi dünyayı tatlandıracak

Mango, kimyasal ilaç kalıntısından kurtulmanın en iyi yolunun iyi tarım uygulamasına geçilmesi olduğunu açıkladı ve "Dünyaya Türkiye'nin sebzesini satmak istiyoruz” dedi.

İstanbul Anadolu yakası sebze meyve halinde Ayhan Karak ve Mehmet Yayla tarafından 2000 yılında kurulan Mango Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, bu yıl 60 milyon TL ciro yaparken, bunun 5 milyon TL'sini ihracatla sağladı. Mango Gıda Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yayla, sebze meyve ürünlerindeki kimyasal ilaç kalıntılarından kurtulmanın en iyi yolunun kendi iyi tarım uygulamasının yapılması olduğunu belirterek, “Biz de onu yapıyoruz. Biz Türkiye'nin sebze meyvesini satmak istiyoruz” dedi. Başkan Yardımcısı Mehmet Yayla, gıda güvenliğine önem veren firmalarının ürünleri tarladan son satış noktasına kadar takip edebilmek, çiftçi ürün lotu ve yapılan uygulamaların izlenebilirliğini sağlayabilmek amacıyla iyi tarım uygulama belgeli olarak sebze meyve üretim gerçekleştirdiklerini söyledi Mayıs 2010 tarihinden itibaren de İMKB'de Mango olarak halka açılan şirket, Adana organize sanayi bölgesindeki 6 bin metrekare alandaki yerinden de ihracat yapıyor. Yayla, bu yıl başladıkları ve 5 milyon TL ciro ile kapattıkları ihracatta önümüzdeki yılın Ocak-Mayıs dönemindeki hedeflerinin 10 milyon TL olduğunu kaydetti.