|

LGS tercih kılavuzu 2024 yayınlandı mı? MEB 2024 LGS tercih kılavuzu indirme ekranı

LGS tercih kılavuzu 2024 araştırmaları hız kazandı. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercihleri için tarih araştırmaları başladı. 28 Haziran'da açıklanacak olan LGS sınav sonuçlarının ardından tercih dönemi gündeme gelecek. 8. Sınıf öğrencileri, merkezi sınavdan aldıkları puana göre tercih listelerini hazırlıyor. Bu yıl da tercih işlemleri başarı puanlarına göre yapılacak. İl il lise taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kontenjanları gündemde. Peki, LGS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS tercih kılavuzu 2024 yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? İşte MEB 2024 LGS tercih kılavuzu indirme ekranı...

09:08 - 28/06/2024 Cuma
Güncelleme: 09:09 - 28/06/2024 Cuma
Yeni Şafak
LGS tercih kılavuzu
LGS tercih kılavuzu

LGS tercih kılavuzu bugün yayınlanacak mı? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2 Haziran tarihinde iki oturum şeklinde gerçekleşti. Sınavın tamamlanmasının üzerinden zaman geçmesi üzerine, LGS tercih dönemi öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki, LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2024 LGS tercih süreci detayları…

LGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI 2024?

2024 yılı LGS tercih kılavuzu
ile ilgili henüz MEB'den bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK 2024?

Geçtiğimiz yıl 4 Haziran'da gerçekleşen LGS'nin sonuçları 26 Temmuz'da ilan edilmiş, tercihler 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da LGS tercihlerinin temmuz ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler

mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

MERKEZİ YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Merkezî yerleştirme; merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

LGS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek.

Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3'ü seçilebilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecek.

Yerel yerleştirme tercih ekranındaki "yeşil" renk öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulları; "mavi" renk komşu kayıt alanında yer alan okulları; "kırmızı" renk ise il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarını tarif edecek.



#lgs
#lgs tercih kılavuzu
#lise tercih kılavuzu
#2024 lgs kılavuzu
#meb tercih kılavuzu
1 gün önce