|

Ekonomiye ağırlığını koydu

Başkan Erdoğan, kurda spekülasyonun piyasalarda oluşturduğu türbülansın etkisin kırılması için ağırlığını ekonomiye verdi. Külliye kaynakları, Erdoğan’ın önemli bölgesel konuların ele alındığı toplantılarda dahi ekonomiyi öncelikli olarak ele aldığını belirtiyor.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 14/09/2018 Friday
Güncelleme: 03:39 - 14/09/2018 Friday
Yeni Şafak
 Erdoğan’ın eylül ayındaki temaslarda dış politikanın yanı sıra ekonomi de öne çıkıyor.
Erdoğan’ın eylül ayındaki temaslarda dış politikanın yanı sıra ekonomi de öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna yansıyan ajandasında ağırlığı ekonomiye kaydırdı. Erdoğan’ın eylül ayındaki temaslarda dış politikanın yanı sıra ekonomi de öne çıkıyor. Kurda spekülasyonun piyasalarda oluşturduğu türbülansın etkisinin kırılması için devletin zirvesinde ekonomide sıkı mücadele sürüyor. Külliye kaynakları, Erdoğan’ın Suriye temelli toplantılarında dahi ekonomiye öncelikli olarak ele aldığını belirtiyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ev sahipliğindeki zirve toplantısında da Erdoğan’ın 20 dakika baş başa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ekonomiyi konuştuğu öğrenildi.

BBVA CEO'SU İLE 1,5 SAAT

Türkiye’ye dönen Erdoğan’ın ayağının tozuyla, İspanya merkezli banka BBVA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez Rodriguez'i kabul ettiğini hatırlatan kurmaylar, 1,5 saat süren görüşmede, BBVA 85 milyar avroya ulaşan Türkiye’deki yatırım tutarlarının ele alındığını belirttiler.

TÜSİAD'I KABUL ETTİ

Erdoğan’ın Türkiye’de de ekonomi çevrelerini kabul konusunda hızlı hareket ettiğini kaydeden kurmayları, TÜSİAD heyetini kabul ettiğini hatırlattılar. 1 saatten fazla süren görüşmede Erdoğan’ın döviz kurlarının etkisinden kaynaklı piyasalardaki olumsuz gelişmelerin geçici olduğunun dile getirildiği belirtildi. TESK’in Genel Kurulu’na da katılan Erdoğan’ın, küçük büyük demeden ekonomi aktörlerinin bütünü ile yakın temas içerisinde oluşunun ekonomiye yönelik ağırlığını gösterdiği kaydedildi.

ENERJİ MASADA

Erdoğan’ın yurt içindeki temaslarının yanı sıra yoğun bir yurt dışı temaslarının olacağını kaydeden Külliye kaynakları, bu kapsamda da 15 Eylül'de Azerbaycan’da temaslarda bulunacağını hatırlattı. Görüşmelerde ağırlığın ise kış aylarına yaklaşılırken, doğal gaz başta olmak üzere yine karşılıklı yerel paralarla ticaretin ele alınacağı belirtildi.

BM’DE DE EKONOMİ

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere 23 Eylül tarihinde New York’a gidecek. Yoğun diplomasinin yaşanacağı BM Genel Kurulu’na katılacak Erdoğan’ın ağırlığı ekonomiye vereceği öğrenildi. Erdoğan’ın uluslararası yatırımcı kuruluşların CEO’ları ile görüşeceğine dikkat çekildi.

Erdoğan’ın 27 Eylül’de New York temaslarının ardından 28 Eylül tarihinde Almanya’ya geçeceği bilgisini veren kurmaylar, 28-29 Eylül tarihlerindeki Almanya temaslarının ağırlığının da AB’li ekonomi ve yatırımcı çevreleri ile toplantılar olacağını belirttiler.

#Ekonomi
#Başkan Erdoğan
6 years ago