İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin, geçen yıl Ordu'nun KÖYDES'ten 50 milyon YTL ödenek aldığını, bu yıl da 58 milyon YTL harcanacağını kayderek, bunun 50 milyon YTL'sini köy yolları için 8 milyon YTL'sini alt yapı hizmetleri için kullanılacağın söyledi
Ordu İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin, geçen yıl büyük başarı elde edilen KÖYDES projesinin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Bu yıl il genelinde 940 proje gerçekleştirerek 58 milyon YTL harcama yaparak köylerimizi hizmete kavuşturacağız" dedi. Geçen yıl Ordu'nun KÖYDES'ten 50 milyon YTL ödenek aldığını, bu yıl da 58 milyon YTL harcanacağını kaydeden Şanser Şahin, bunun 50 milyon YTL'sini köy yolları için 8 milyon YTL'sini alt yapı hizmetleri için harcayacaklarını kaydetti. Her köyü karış karış gezerek eksikliklerini belirlediklerini, program dahilinde beton, asfalt yollar yapıldığını, köprüler inşa edildiğini belirten Şahin, "Bu yıl 24 kilometresi Akkuş'ta olmak üzere 35 kilometre köy yolunu onaracağız. Tüm il genelinde ise 647 kilometre köy yolunu stabilize hale getireceğiz. 181 kilometre köy yoluna 1. kat, 30 kilometre köy yoluna 2. kat asfalt atacağız. 25 kilometre köy yolunu beton hale getireceğiz. Yine 7 köprü inşa edip215 menfez yapacağız. Tüm bu çalışmalar için 50 milyon YTL harcanacak" diye konuştu. Bu yıl içerisinde 486 köyde içme suyu başta olmak üzere alt yapı çalışması da yapacaklarına değinen Şahin, bu çalışmalar için 8 milyon YTL harcanacağını vurguladı.
Tüm bu çalışmaları köy muhtarlarının istek ve başvurusu doğrultusunda yaptıklarını belirten Şanser Şahin, bazı köy muhtarlarını yapıcı olmaya davet etti. Bazı muhtarların siyasi bir mantıkla düşünerek KÖYDES projesini engellemeye çalıştığını, muhtarların bu tür davranışları sebebiyle köylerin hizmetten mahrum kaldığını belirten Şahin, "Bu hizmetlerin hükümete puan getirdiğini gören bazı muhtarlar hizmetleri engellemeye çalışıyor. Olay köylüye oluyor. Beton yol yapılacak yerde insanlar yağmurda çamur içinde yürümek zorunda kalıyor. Hala köprü bekleyen köyler var ve muhtar izni olmadığı için yapamıyoruz. Bazı muhtarlar köy tüzel kişiliğinin binlerce YTL'ye ulaşan elektrik ve su borçlarını devletin ödemesini istiyor, ödemeyince hizmetleri engelliyor. Bir çok köy muhtarı köyüne hizmet gelmesi için çırpınırken, bu tür hareket gösteren muhtarlar köyüne de, milletede yazık ediyor" şeklinde konuştu.