Altyapıda dev adım: Biyolojik arıtma tesisi

00:006/12/2008, Cumartesi
G: 5/12/2008, Cuma
Yeni Şafak
Altyapıda dev adım: Biyolojik arıtma tesisi
Altyapıda dev adım: Biyolojik arıtma tesisi

Silivri Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yapılması hayal olan ilçenin altyapısı baştan sona yenileniyor. Altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Su ve kanalizasyon şebekesi yenileniyor, yağmur suyu kanalları yapılıyor, kanserojen olan asbest karışımlı içme suyu şebekesi komple değiştiriliyor. Yaklaşık 200 trilyon liraya mal olacak altyapı ile birlikte eş zamanlı olarak Biyolojik Arıtma Tesisi de yapılıyor. Arıtılan su Marmara Denizi'ne dökülecek. Tesis devreye girdiğinde deniz ve çevre kirliliği tarihe karışacak.

DENİZ TERTEMİZ OLACAK

Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Biyolojik Arıtma Tesisi tamamlandığında ilçedeki kıyıların tertemiz olacağını, çevre ile ilgili bir sorunun kalmayacağını söyledi. Hiçbir belediye başkanının altyapıya yatırım yapmadığını, Silivri'nin geleceğini düşündükleri için kendi dönemlerinde altyapıya önem verdiklerini belirten Başkan Turan, "Altyapıya yapılan yatırımı iş bittikten sonra hiç kimse görmez. Yapılırken de her yer çukur ve çamur olduğu için çok eleştiri olur ama Silivri'nin geleceği bizim siyasi geleceğimizden çok daha önemli. Bu nedenle Silivri'mizin altyapısını komple değiştiriyoruz. Kanserojen madde içeren asbestli içme suyu hatlarını, yağmur suyu ve kanalizasyon suyu giderlerine kadar hepsini değiştiriyoruz" dedi.


KATI ATIKLAR İÇİN TESİS YAPILDI

Silivri ve Çatalca ile 13 çevre beldenin çöplerini toplayarak vahşi depolamaya son veren "Silivri Katı Atık Aktarma İstasyonu" törenle hizmete açıldı. Görüntü, hava, gürültü ve trafik kirliliğine son veren istasyonla, küresel ısınma sorununun çözümüne de katkı sağlanmış oldu. Tesis günde 1.600 ton çöp işleme kapasitesine sahip 2,5 milyon YTL' ye mal olan Aktarma İstasyonu, çöplerin taşınması için 80 aracın 10 bin kilometre yol kat ederek 4 bin 900 YTL fazladan yakıt tüketmesinin önüne geçmiş oldu. Trafik, hava ve gürültü kirliliğini ortadan kaldıran tesis, bölgedeki vahşi depolama nedeniyle ortaya çıkabilecek salgın hastalıkları da önlemiş oldu.