Hizmet ve kalite Ramazan'da da kusursuz

Burak Bera
00:0023/08/2009, Pazar
G: 22/08/2009, Cumartesi
Yeni Şafak
Hizmet ve kalite Ramazan'da da kusursuz
Hizmet ve kalite Ramazan'da da kusursuz

Antep mutfağının en iyi temsilcilerinden biri olan Kübban, Ramazan ayında da hizmet kalitesinden taviz vermiyor. Yemekler, çok zor olmasına rağmen ateşi üstündeyken yani 'maşa' usulü servise devam ediliyor.

Her ikisi de işletmeciliğin ve hizmet sektörünün duayen ismi olan, aynı zamanda dostlukları dünyaya nam salan Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü ile ünlü restoran zinciri Pirpirim'in sahibi Mehmet Yılmaz'ın bir gönül projesi olan Kübban, Ramazan'da da gönülden hizmetini sürdürüyor. Kübban'ın Ramazan'a özel hizmetlerini anlatan Mehmet Yılmaz, özellikle servis hizmetleri için yaklaşık 60 personel daha istihdam ettiklerini söylüyor.


MAŞA SERVİSİNE DEVAM

Kübban'ın Gaziantep mutfağı konusunda artık tartışılmaz bir yere sahip olduğunu dile getiren Yılmaz, “Ramazan'da çok daha yoğun bir müşteri trafiğimiz oluyor. Biz bu yıl mesai saatleri ile iftar saatinin arasındaki boşluk nedeniyle önceki yıllar kadar yoğunluk yaşamayacağımızı düşünüyorduk. Ancak herşeye rağmen önlemimizi aldık. Personellerimizi Kübban'ın kurumsal bakışına göre eğitip göreve başlattık. Henüz Ramazan'ın ilk günü olmasına rağmen müşterilerimiz bizi oldukça şaşırttı. Önceki yıllardaki yoğunluğu yeniden yaşacağımızı gördük” diyor. Ramazan'daki yoğunluğa rağmen, sair zamanlardaki ürünlerin kalite ve hijyen konusundaki hassasiyetlerini devam ettirdiklerini ifade eden Yılmaz şunları söylüyor: “Örneğin iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pastırmayı aldığımız kuruluşa dair tüm ayrıntıları biliyoruz, üretimi başından sonuna kadar görererek alıyoruz. Eğer bu şekilde güvendiğimiz ürünü temin edememişsek, gerekirse sofraya konulmayacaksa koymayız.” Ramazan'da restoranlar için en önemli problemin yemek servisinde yaşanan gecikmeler olduğunun altını çizen Yılmaz “Kübban'da bu problemi asla yaşatmayız. Hatta Ramazan'da hiçbir restorantın cesaret edemediği maşa, yani 'ocaktan direkt masaya' servisi aynen devam eder. Kübban'da Ramazan menüsünde ne varsa, müşterilerin hepsinin de tadına bakmalarını sağlarız. Hiç kimse doymadan kalkmaz” diyor.


Menüye zam yok

Ete yüzde 30 zam gelmesine rağmen Kübban bu yıl da geçen yılki menü fiyatına sadece 2,5 TL zam yaparak kişi başı 45 TL'ye Ramazan menüsü sunuyor. Ancak menü demek biraz ayıp olur. Çünkü neredeyse açık büfe kadar bol çeşit var. Tüm malzemelerin Antep'ten getirildiği, et ürünlerinin temininde helal kesim konusuna, hem müşteri memnuniyeti için, hem de ete kattığı lezzet nedeniyle en ince ayrıntısına kadar dikkat edilen Kübban'da şiş kebap ve kuzu tandır yemek bu yüzden oldukça farklı bir lezzet sunuyor. Tabi ki menüdeki diğer lezzetleri tadmak size kalmış. Ancak henüz yeşil iken toplanan buğdaydan yapılan ve garnitürleriyle birlikte servis edilen firik pilavını da mutlaka denemelisiniz. Faruk Güllü'nün, Güllüoğlu kalitkesinden Kübban'a özel hazırladığı kare baklavanın tadı da başka…Kübban'da ayrıca, Antep'te uygulanan iftariyelik geleneği de devam ediyor. Yani iftar öncesi akşam namazını kılmak isteyenler için önce yöresel zengin bir kahvaltı tabağı ile mide yemeklere hazırlanıyor. Namazdan sonra da asıl servis başlıyor.

Güneşli'de hizmet veren Kübban, her katında mescidi, lavaboları, çocuk oyun salonu, gruplara özel VİP salonları ve açık hava salonu ile sıcak ağustos günlerinde keyifli bir iftar için birebir.


Bağlar Mahallesi Koçman Caddesi. Gamsız Sokak. No:2 / B Güneşli / İstanbul (Metro Market Karşısı) Rezervasyon: 0 (212) 6518161