TMSF Türksat’a polisle gitti

00:0021/08/2006, Pazartesi
G: 21/08/2006, Pazartesi
Yeni Şafak
TMSF Türksat’a polisle gitti
TMSF Türksat’a polisle gitti

Erol Aksoy’un el konulan kablo tv işletmesi, TMSF ve Türksat’ı karşı karşıya getirdi. Alt yapı hizmetlerinin devlete ait olduğunu ileri süren TMSF, Türksat’ın Ankara İl Müdürlüğü’ne girmesi engellenince, ikinci ziyareti polislerle beraber gerçekleştirdi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Cuma günü Türksat’ın Ankara’daki il müdürlüğü binasını haciz için polislerle basarak, müşterilere ait şifreleri kırdı. Türksat Genel Müdürü Osman Dur, “Çayın taşıyla çayın kuşunu vuruyorlar. Borç Erol Aksoy’un, altyapı devletin. Devletin altyapısı ile Erol Aksoy’un borcunu ödemek istiyorlar” derken, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, alt yapının büyük kısmının özel şirketlere ait olduğunu ve el koyulan şirketlerin borçlarının ödenip satılabilmesi için böyle bir müdahaleyi yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.


ŞİFRELERİ KIRDILAR

Dur, Erol Aksoy’un gelir ortaklığı anlaşması yaparak kablo tv işletmesi yapan şirketleri Kablo Net ve İnteraktif’e TMSF’nin el koyduğunu hatırlattı. Şirketlere el koyan TMSF’nin, Aksoy’un borçlarını ödemek için işletme yapmak istediğini ifade eden Dur, “Cuma günü saat 16. 00’da TMSF, mesai bitimine doğru geldi. Biz içeri almadık. Sonra polisleri aldı ve Ankara İl Müdürlüğü’nü bastı. Şifreleri kırdılar. Müşteriye sadece Türksat müdahale edebiliyordu, şifreleri alınca İnteraktif de müdahale edebilecek” dedi. Devletin alt yapısıyla TMSF’nin alacaklarını tahsil etmeye çalıştığını söyleyen Dur, “Çayın taşıyla çayın kuşunu vuruyorlar. Bu alt yapı Aksoy’un değil ki” dedi.


MAHKEME BEKLENMEDİ

Kablo TV hizmetlerinin 10 yıldır gelir paylaşımı modeline göre özel şirketlere verildiğini belirten TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, yakın geçmişte konuyla ilgili ruhsat yönetmeliği çıkarıldığını hatırlatarak, “TMSF devraldığı özel şirketler için ruhsat aldı. Alt yapı tümüyle devlete ait değil. Alt yapı işletme pazarının yüzde 50’si devraldığımız Erol Aksoy’un şirketlerine, yüzde 25’i Doğan-Koç ortaklığına, yüzde 15’i de Çukurova grubuna ait. Son yönetmeliğin ardından tüm alt yapının kendilerine geçtiğini söylüyorlar. Konuyla ilgili açılan bir mahkeme var ve bunun sonucunu beklemeden tüm alt yapıya Türksat tarafından el konuldu. Bizim devralınan şirketlerinin borcunu ödeyebilmemiz için işletmemiz ve satmamız gerekiyor. Alt yapı bedelini ödeyelim, sonra da bu şirketleri satalım diye öneride de bulunduk. Ancak Türksat bir an önce çıkmamızı istiyor. Türksat’ın mahkeme sürerken ihale açması ve şirketlerin satılamaz hale gelme riski, sözkonusu müdahaleyi yapmamızı gerektirdi” dedi.