Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, ilde tarım, hayvancılık, maden ve orman varlığından meydana gelen doğal kaynak potansiyeli, öncelikli olarak ve kolaylıkla değerlendirilebilecek kaynakların zenginliğinden bahsetti. Güvençer, yatırımcıları bu alanlara yatırım yapmaya davet etti.
Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, ilde tarım, hayvancılık, maden ve orman varlığından meydana gelen doğal kaynak potansiyeli, öncelikli olarak ve kolaylıkla değerlendirilebilecek kaynakların zenginliğinden bahsederek yatırım yapmaya davet etti. Vali, Güvençer, hangi alanda yatırım yapılabileceği konusunda şunları söyledi: "Seracılık, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği, Yem Bitkileri Üretimi en önemli yatırım yapılacak sektörler arasındadır. Bununla birlikte Et ve Süt Besiciliği, Et ve Yumurta Tavukçuluğu, Arıcılık, Su Ürünleri Üretimi konusunda da yatırımcıların Sinop'a çok ucuz maliyetle yatırım yapabilirler" Ülkemizin diğer ülkelerdeki dokuma ve giyim sanayi ile rekabet edebilecek seviyeye ulaştığını hatırlatan Vali Güvençer, Sinop'un da tekstil üretimi konusunda da ciddi yatırımlar olduğunu kaydederek çorap üretimi, örme eşya üretimi konusunda da yatırımın mümkün olduğunu belirtti.
Sinop'un kış turizmi kapsamında uygun yapı ve tesislerin yapılabilmesi için dranaz ve soğuksu bölgelerimizin değerlendirilmesi çalışmalarının yapıldığına ifade eden Güvençer, eko-turizm kapsamında yer alan yayla turizmi, kırsal turizm ve benzeri turizm türlerine yönelik tesisler için Sarıkum Tabiatı koruma Alanı, Erfelek Tatlıca Şelaleri, Ayancık İlçesi Bakırlı Zaviye Köyü, Gerze Kozfındık Bozarmut Yaylası, Türkeli Kurugöl Yaylası, Ayancık Akgöl Yaylaları uygun merkezler olduğunun altını çizdi. Sinop'ta golf turizmine yönelik olarak merkez yarımada üzerinde uluslararası standartlara uygun tesisler gerçekleştirilmesine imkan sağlayabilecek özellikte olduğun da söyleyen Vali Güvençer, şehre gelen yerli ve yabancı turist sayısının 2009 yılı itibariyle 603 bin kişiye ulaştığını vurguladı. İl merkezinde bulunan yüzde 90 itibariyle tarihi dokusu bozulmayan Kuruçeşme Sokağı'nın sağlıklaştırma ve yenileme projeleri yapılarak turizme kazandırılması için çalışmaların sürdürüldüğünü de söyleyen Güvençer, ilde 4 yıldızlı bir otelin kazandırılması için çalışmaların da devam ettiğini söyledi.
TUİK verilerine göre Sinop'tan dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yapıldığından da bahseden Vali Güvençer, Ocak-Temmuz 2010 Döneminde 14 milyon dolarlık ihracatın gerçekleştiğini belirterek ihracat yapılan ülkeler arasında AB ülkeleri, Uzak Doğu Ülkeleri, Afrika Ülkeleri, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Irak, İran, Ukrayna, A.B.D. Libya ve Peru'nun yer aldığını söyledi. Sinop'tan balık unu, balık yağı, deniz salyangozu eti, deterjan, mobilya, sim ipliği, plastik kapı ve pencere aksesuarları, büro mobilyası ve plastik sandalye ihraç edildiğini de sözlerine ekleyen Vali Güvençer sözlerini şöyle tamamladı: “İlimizde görülen işsizlik nedeniyle göç yaşanmaktadır. İşsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması için; sanayi ve ticari yatırımların artırılması ile mesleki kursların yaygınlaştırılması önem arz etmektedir"