Avcılar'da geçtiğimiz hafta açılan Servetler Restoran'da mönüde var olan yemekleri beğenmediğinizde, istediğiniz yemeği pişirtebiliyorsunuz
Türkiye'de ekonomik krizin etkilemediği sayılı yerlerdendir restoranlar. İnsanlar krize rağmen dışarıda yemek yeme lüksünden vazgeçemiyor. Bunu bilen restoran sahipleri ise ardı ardına yeni mekanlar açmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Avcılar'da açılan Servetler Restoran'da bunlardan biri. Danimarka'ya ilk Türk restoranını açan Servet Öztürk'ün yeni mekanı artık Avcılar'da. 1989'da Danimarka'da başladığı restoran işini, İsviçre'de de devam ettiren yirmi yıllık bir tecrübenin hakim olduğu bir mekan Servetler. Lezzet Durakları'nda sizin için yeni açılan mekana konuk olduk ve yemenizi önerebileceğimiz birkaç yemeğin de tadına baktık. Mekanın sahibi Ağrılı olması sebebiyle mönüde et ve kebabın ağırlığını hissetsek de eskiden Çakıl Gazinosu'nun baş aşçısı olan Ergün Usta misafirlerine dünya mutfağından da lezzetler tattırıyor. Osmanlı saray mutfağından da örnekler sunan mekanın temizliği ilk göze çarpan ayrıntılardan. Mekanda hazırlanan özel mönüden yemek beğenemediyseniz Servetler Restoran'ın aşçısı Ergün Usta sizin istediğiniz yemeği, istediğiniz şekilde pişirip, size servis edebiliyor. Mekanın öne çıkan yemekleri ise Servetler'e özel special tava yemekleri. Avcılar'da bulunan diğer restoranlara göre farklı bir konsept oluşturan Servetler'in sahibi Servet Öztürk restoranlarının içkisiz olmasının altını da önemle çiziyor ve “İstanbul'daki içkisiz bir çok restoran yetersiz hizmet veriyor. Biz bu açığı kapatmak adına sürekli yenilikler deniyoruz” şeklinde konuşuyor. Eğer restorana gidecek zamanınız yoksa mekanı arayarak yemeklerinizi sipariş edebiliyor, hatta gelen garson sayesinde yemeğinizin özel sunumlarını da gerçekleştirebiliyorsunuz. Mekanda ayrıca hafta sonları 9.90 TL'ye 70 çeşit özel köy kahvaltısı da yapabiliyorsunuz. Servetler'de kapalı mekanda 350 kişiye hizmet edilirken, özel hazırlanan bahçede 150 kişi ağırlanabiliyor.
200 gr dana bonfile
150gr kültür mantarı
1 dilim ananas
50 gr kaşar peyniri
10 adet kornişon turşu
3 demet ıspanak
Bir paket krema
Bir tutam tane karabiber
Köri sos
İki yemek kaşığı haşlanmış mısır
20 gr tereyağı
3 dal taze nane
Izgarada közlenmiş iki tane domates
Dana bonfile jülyen doğranır. Doğranan etler bir tavada tereyağı ile birlikte sotelenir. Et piştikten sonra içerisinde sırasıyla doğranmış ıspanak, mantar, tane karabiber, haşlanmış mısır, köri sos, jülyen doğranmış kornişon turşu eklenir. Hepsi birlikte sotelenir. Ardından krema eklenir. Krema ile de beş- on dakika sotelenir. En son dilim ananas pişen yemeğe eklenir. Yemek servis tabağına alınır. Üzerine ananas yerleştirilir, taze nane ve közlenmiş domatesle servis edilir.
Adı: Servetler Cafe & Restoran
Ne yenir: Servetler sultan sofrası, Hawai usulü bonfile, havuç galye, kızarmış dondurma
Ne ödenir: Bir kişi için 25 TL
Ne zaman gidilir: 10.00- 23.00
Nerede: Merkez Mahallesi Reşitpaşa Caddesi No: 65 /A (Barış Manço Kültür Merkezi Yanı) Avcılar / İstanbul
Tel: 0212 694 04 40