İstanbul'da ilk dükkanlarını 1995 yılında Bağcılar'da hizmete açtıklarını belirten "Ayder Karadeniz Yemekleri"nin ortaklarından Hüseyin Fıstık, "Bizdeki kurufasulye bir başkadır. Çünkü bütün malzemesi özel olarak temin edilmektedir" dedi. 2002 yılından bu yana Bağlarbaşı'ndaki şubelerinde de faaliyet gösterdiklerini belirten Fıstık, kurufasulyeyi İspir'den, tereyağını Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nden özel olarak getirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Muhlamanın peynirini, yağını, ununu, velhasıl her malzemesini Rize'den getirtiyoruz. İstanbullulara, Trabzon, Rize ve İspir'de organik tarım yöntemiyle üretilen ürünlerle sağlıklı yiyecekler sunuyoruz. Üretimin her safhasında ben bulunuyorum, kaliteden ödün vermemek için her işin üzerinde titizlikle duruyorum. Kendim yemediğim hiçbir şeyi müşterime ikram etmiyorum." Fıstık, "Şube ağımız genişlediği takdirde kontrol ve denetimi de zor olacağından fazla şube açarak kaliteden ödün vermek istemiyoruz" diye konuştu.