Mevlana Üniversitesi açıldı

Salih Köprülü
00:0018/07/2010, Pazar
G: 18/07/2010, Pazar
Yeni Şafak
Mevlana Üniversitesi açıldı
Mevlana Üniversitesi açıldı

Mevlana Üniversitesi Kampüsü düzenlenen törenle açıldı. Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Hz. Mevlana'nın “Gönül, gönül verilerek alınır” sözünün rehberliğinde nitelikli akademik kadro ile gönülden eğitim hizmeti vereceklerini söyledi.

Konya'da adını insani evrensel değerlerin önde gelen temsilcisi olan Hz. Mevlana'dan alan Mevlana Üniversitesi Kampüsü düzenlenen törenle açıldı. Mevlana Üniversitesi Kampüsü'nün açılışına TBMM Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin başta olmak üzere Vali Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Ayşe Türkmenoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Durmuş Günay, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Mevlana Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı M. Yaşar Gül, ilçe belediye başkanları, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Rektör Prof. Adam, Hz. Mevlana'nın “Gönül, gönül verilerek alınır” sözünün rehberliğinde nitelikli akademik kadro ile gönülden eğitim hizmeti vereceklerini söyledi.

Üniversitenin 100 bin metrekare arazi üzerinde 30 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ifade eden Adam, “Kampüs içinde spor ve gezi alanları, kongre merkezi, laboratuarları, teknolojik derslikleri, resmi müsabakaların yapılabileceği spor salonu, bin 250 metrekare büyüklüğünde kütüphanesi, kafeterya alanları ve kampüse yürüme mesafesinde modern yurtları ile konforlu ortamlar sunmaktadır. Dünyanın seçkin üniversiteleri ile yaptığımız anlaşmalar ile üniversiteye uluslararası bir vizyon kazandıracağız” dedi.

Adam, kuruluş kanunda Tıp, Eczacılık, Hukuk, İşletme, Mühendislik ve Eğitim Fakültelerinin bulunduğu üniversitenin ilk yıl için Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Türkçe, Sınıf ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümlerinin açılacağını bildirdi.


KONYA KÜLTÜR VEĞİTİMDE İLERLİYOR

TBMM Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin de Konya'nın eğitim ve kültür alanında ilerlediğini söyledi. Üniversitelerin nitelikli insan gücü yetiştirmek için var olduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu: “Çağımız bilgi çağı. Toplumlarda bilgi toplumu deniyor artık. Bilgi toplumları da ürettikleri teknolojiyle bilgi toplumu oluyorlar ve dünyada bir güç oluşturuyorlar. Onun için bilgi çağında üniversitelerimiz yeni teknolojiler geliştirerek Türkiye'yi bilgi toplumu haline getirmelidir. Bana göre Türkiye'de yeni hukuk fakülteleri kurulmamalıdır. Bunun yerine teknoloji üretecek, Türkiye'yi dünyada söz sahibi yapacak yeni fakülteler kurulmalıdır. Mevlana Üniversitesi'nin de bu yönde önemli adımlar atacağına inanıyorum.” Şahin, tüm siyasi partilerin Türkiye'nin eğitim kalitesinin yükselmesi için yoğun çaba içerisinde olduğunu belirterek üniversite kurulma kanunlarının da Meclis'te ittifakla kabul edildiğini aktardı.


ÜNİVERSİTE ŞEHRİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Her toplumun kendi kültürü üzerinde yükseldiğini anlatan Vali Aydın Nezih Doğan da Mevlana Üniversitesi'nin Konya'nın kültürünü yükseltmede önemli bir görev üstleneceğini bildirdi. Üniversitelerin son yıllarda önemli bir gelişme gösterdiğini ifade eden AKP Konya Milletvekilleri Sami Güçlü ise, Mevlana Üniversitesi'nin bu gelişmeye katık sağlayacağının altını çizdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Mevlana Üniversitesi'nin şehrin eğitim ve kültür seviyesinin yükselmesinde önemli bir yere sahip olacağını kaydetti.