Kasabayı dehşete düşüren intihar silsilesi

Ali Murat Güven
00:0013/09/2009, Pazar
G: 13/09/2009, Pazar
Yeni Şafak
Kasabayı dehşete düşüren intihar silsilesi
Kasabayı dehşete düşüren intihar silsilesi

Dar bir bütçe ve zayıf bir oyuncu kadrosuyla kotarılmış “teenslasher” türündeki korku-gerilim filmlerinin önemsiz bir örneği daha... Her yıl gerek Hollywood'un gerekse Asya-Pasifik sinemasının düzinelerce benzerini piyasaya sürdüğü bu kanlı gösterilere özel bir ilginiz yoksa, izlemeniz de tam bir vakit kaybı olacaktır.


İÇTEN GELEN / From Within
Yapım Yılı ve Ülkesi:
2008, ABD yapımı

Türü ve Süresi:
Korku-Gerilim / 89 dakika

Gösterim Dili:
Orijinal seslendirmesi İngilizce olan bu film, ülkemizde Türkçe altyazılı kopyalarla gösterime sunulmuştur.

Yönetmen:
Phedon Papamichael

Senarist:
Brad Keene

Görüntü Yönetmeni:
Rafael E. Sánchez

Özgün Müzik Bestecileri:
Jason Cooper ve Oliver Kraus

Kurgucu:
Michael Matzdorff

Sanat Yönetimi Ekibi:
Susan Kessel (Yapım Tasarımcısı), Kristine Kennedy (Set Dekoratörü), Derek Sullivan (Kostüm Tasarımcısı), Sandy Andrle (Makyöz), Sherri Bramlett (Saç Tasarımcısı)

Oyuncular:
Elizabeth Rice (Lindsay), Thomas Dekker (Aidan), Kelly Blatz (Dylan), Laura Allen (Trish), Adam Goldberg (Roy), Margo Harshman (Sadie), Rumer Willis (Natalie), Brittany Robertson (Claire)

İthalatçı ve Dağıtıcı Şirket:
Özen Film

İçerik Uyarıları:
Yoğun biçimde korku, şiddet ve gerilim öğeleri; yanısıra da bir kaç sahnesinde argo konuşmalar ve kısa süreli cinsellik içerdiğinden dolayı, 18 yaşından küçükler ve bu tür temalardan hoşlanmayanlar için uygun bir film değildir.

Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı:

Kazandığı Ödüller:
(ABD-Minnesota-St. Paul) Solstice Bağımsız Filmler Festivali / En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu (Elizabeth Rice), En İyi Erkek Oyuncu (Thomas Dekker), En İyi Özgün Müzik (Jason Cooper, Oliver Kraus) ödülleri

Yıldız Puanı:
* *

Maryland eyaletinin polisiye olaylarla pek fazla işi olmayan kendi hâlindeki kasabası Grovetown, yöre sakinlerinden genç bir çiftin garipliklerle dolu intiharına sahne olur. Halkı şaşkına çeviren bu olayın hemen ardından başka intiharlar vak'aları da yaşanmaya başlayınca, dinine bağlı Protestanlardan oluşan kasaba sakinleri güçlü bir lanetle karşı karşıya olduklarını düşünerek kilisenin korumasına sığınırlar.

Kilise vaizinin oğluyla arkadaşlık eden Lindsay ise çözüme ulaşma noktasında çevresindekiler kadar kestirmeci değildir. Olup bitenleri aklından hiç çıkartamayan genç kız, kasaba halkının aksine, bu vahşi intihar dalgasını metafizik nedenlere bağlamamaktadır. Olayın arka planını araştırmaya başladığında da dinsel inançları olmayan bir aileye mensup Aidan adlı genç bir adamla tanışır.


Kahramanımız, yeni arkadaşıyla birlikte bu karmaşık ölümlerin üzerine gittikçe umut kıran bir çözümsüzlükle karşılaşacak ve onun bakış açısı da ister istemez cevabın “metafizik âlem”de olduğu noktasına doğru kayacaktır. Nitekim, bir süre sonra Lindsay de pek çokları gibi bütün bu intihar zincirinin sebebinin şeytanî bir varlık olduğuna inanmaya başlar. Âdeta bedensiz bir katil bir kurbandan diğerine dolaşıp, onları intihar süsü vererek yok etmektedir.


Ancak, şimdiye kadar yaşananlar yalnızca birer başlangıçtır. Kasaba halkı henüz olup biteni dahi tam olarak kavrayamamışken, yöredeki intiharlar da kısa sürede bir veba salgını gibi yayılarak bütünüyle kontrolden çıkar. Tedirginlik içindeki kasabalılar ardı ardına gelen vahşi ölümlerin intikamını kimden alacaklarını bilemez bir hâlde öfke krizleri geçirirken, Lindsay bu kez de aradığı cevapların Aidan'da olduğunu düşünmeye başlayacaktır.

Dar bir bütçe ve zayıf bir oyuncu kadrosuyla kotarılmış “teenslasher” türündeki korku-gerilim filmlerinin önemsiz bir örneği daha… ABD'nin en tırışka film festivallerinden biri konumundaki Solstice'da aldığı bir kaç ödül de sakın ola sizi yanıltmasın. Her yıl gerek Hollywood'un gerekse Asya-Pasifik sinemasının düzinelerce benzerini piyasaya sürdüğü bu kanlı gösterilere özel bir ilginiz yoksa, izlemeniz de tam bir vakit kaybı olacaktır.