Sultanahmet'te üç ay önce Recep İncecik'in açtığı Sultan Köşesi sadece yabancı turistleri değil, İstanbul'un yerlilerini de ağırlıyor. Leziz kebaplarıyla dikkat çeken mekânda tüm yemekler, sipariş edildikten sonra taze bir şekilde hazırlanıp, servis ediliyor
Sultanahmet civarında yabancı turist olmadığınız sürece ucuza yemek yeme imkânınız pek yoktur. Zaten orada bulunan restoranlarda yerliler yerine yabancılara hizmet etmeyi tercih ederler. Lezzet Durakları'nda bu hafta Sultanahmet'te ezber bozan bir mekândayız; Sultan Köşesi. Her kesimden lezzet avcısını severek misafir eden bu mekânda Osmanlı mutfağından yemekler bulunuyor. Üç aydır Recep İncecik tarafından işletilen Sultan Köşesi her yönüyle farklı bir yer. Bir kere mekânın geniş mönüsü için ayrı ayrı şefler görev yapıyor. Soteler için ayrı bir şef çalışırken, kebapları Adanalı bir usta hazırlıyor. Sultan Köşesi'nde her gün sekiz çeşit zeytinyağlı bulunuyor. Bunun haricinde sipariş edilen tüm yemekler taze olarak anında hazırlanıyor, hazır bekleyen yemekler asla servis edilmiyor. Açık bir salata barı da bulunan mekânda sızma zeytinyağından başkasına yer yok. Bu da onu diğer restoranlardan hemen ayırıyor. Sultan Köşesi'nin mönüsünde vejetaryenler için özel bir bölüm de var. Bunun yanı sıra balık mönüsünde bulunan tüm balıklar mevsimine göre Marmara'dan temin ediliyor. Mekândaki kebapların kıyması zırhta dövülüyor, bu nedenle daha lezzetli kebaplar yapılıyor. Tabi bu lezzette kuzu eti kullanılmasının da büyük katkısı var. Sultan Köşesi günün hiçbir vakti boş kalmıyor. Mekâna gelen turistler ise böyle lezzetli yemekler yemedik diyor.
Ne yenir: Abagannuş, közde karışık kebap, çupra
Ne ödenir: Bir kişi için 30 TL
Ne zaman gidilir: 07.00 -00.00
Nerede: Küçükayasofya Cad. No: 6 Sultanahmet / İstanbul
Tel: 0212 516 66 06