Beyin, sinir ve omurilik cerrahisi uzmanı Op. Dr. Candan Hundemir; “Vidalama gerektiren bel rahatsızlıklarında hastaların ameliyat olmayıp, vakit kaybetmeleri durumunda zamanla artan ağrı ve bacaklardaki güçsüzlük nedeniyle yürüme olayının giderek zorlaşacağını” ifade etti
Vidalama ameliyatının narkozsuz da rahatlıkla yapılabildiğini söyleyen Op. Dr. Candan Hundemir “Özellikle genel anestezi alması riskli olan (astım, böbrek yetmezliği kalp hastalığı gibi rahatsızlıklar) hastalarda mutlak tercih edildiğini, ameliyat sonrası hastanın kısa sürede hareketlendirilmesi ve taburcu edilmesi konforunu da beraberinde getirdiğini” söylüyor. Bel rahatsızlıklarında vidalama ameliyatları hakkında bilgi veren Op. Dr. Candan Hundemir “Vidalama ameliyatlarının” üç tip bel rahatsızlığında öncelikle tercih edildiğine dikkat çekti.
Hundemir; “Vidalama gerektiren bel rahatsızlıklarının başında bel kaymalarının geldiğini, bu durumun da omurları bir arada tutan eklem ve bağ dokularının zayıf olması ile yani doğumsal, ya da omurgadaki ileri yıpranmalar veya travma sonucu olması ile yani sonradan ortaya çıkabileceğini” vurguladı. Uzman doktor, vidalamanın nedeni ne olursa olsun başına buyruk, anormal hareketleri olan omurun sabitlenmesi ve diğer omurlarla birlikte uyumlu hareket etmesinin dolayısıyla, sinirlere zarar vermesinin önüne geçilmesi amacıyla yapıldığına dikkat çekti.
Ameliyatın narkozsuz da rahatlıkla yapılabildiğini söyleyen Op. Dr. Candan Hundemir “Özellikle genel anestezi alması riskli olan (astım, böbrek yetmezliği kalp hastalığı gibi rahatsızlıklar) hastalarda mutlak tercih edildiğini, ameliyat sonrası hastanın kısa sürede hareketlendirilmesi ve taburcu edilmesi konforunu da beraberinde getirdiğini”belirtti. Hundemir; “Ameliyat olmayıp zaman kaybeden hastalar eninde sonunda başkalarına ihtiyaç duyar bir konuma geleceklerdir” diyor.