Afrika'nın ünlü Peri-Peri sosuyla marine edilerek ateşte Portekiz usulü pişen leziz tavuklarıyla ünlü Nando's Türkiye'de ilk restoranını açtı. Cevahir AVM'de hizmet veren restoranda sunulan tavukların tadları mükemmel
Dünyada 26 ülkede 850'den fazla şubesi bulunan Nando's ilk şubesini geçtiğimiz günlerde Cevahir AVM'de açtı. Afrika'nın ünlü Peri-Peri sosuyla marine edilerek ateşte Portekiz usulü pişen leziz tavuklarıyla ünlü Nando's'un öyküsü, 1987 yılında, Fernando Duarte'nin Chickenland adlı bir Portekiz restoranında keşfettiği lezzeti, yakın arkadaşı Robert Brozin ile paylaşması ve bu lezzeti tüm dünyaya yaymak üzere restoranı satın almaları ile başlamış. Bugün dünyanın en sevilen restoran zincirlerinden biri olan Nando's lezzeti, Türkiye'de de ilgi göreceğe benziyor. Birbirinden lezzetli soslar ve peri peri biberini birleştiren Nando's bir fastfood zinciri sayılmaz. Dışarıdan bakıldığında böyle algılansa da mekânda servis edilen tavuklar sağlıklı bir biçimde pişiriliyor. Kelebek şeklinde kesilerek, Peri-Peri ile hazırlanan özel bir sos içerisinde 24 saat marine edildikten sonra, ızgarada alevler arasında pişirilen tavuklarıyla dünyanın en sevilen tatlarından biri olan Nando's'ta kullanılan Peri-Peri biberi ise yağsız ve düşük kalorili yapısının yanında içerdiği A ve C vitaminleri ile aynı zamanda bir sağlık kaynağı. Mekânda tavuk ve sos seçimini kendiniz yapabildiğiniz gibi pişirme aşamasına da açık mutfak sayesinde tanık olabiliyorsunuz. Acıyı sevme seviyenize göre alternatifler bulunan mekânda tavukların üzerinde acı seviyesini belirten küçük bayraklar bulunuyor. Lemon&Herb yeni başlayanlar, Medium Peri Peri acıya alışkın olanlar, Hot Peri Peri acı yemekten zevk alanlar, Extra Hot Peri Peri ise acı bana etki etmez diyenler için ideal. Nando's'ta kullanılan soslar oldukça özel bu yüzden bu lezzetin nedeni bir sır gibi saklanıyor. Doğal maddelerden yapılan bu soslarda ayrıca katkı maddesi de kullanılmıyor. Bu soğuk günlerde bir türlü ısınamayanlara son tavsiyem ise Nando's'ta acı soslu tavuk yemeleri. Çünkü yemeğin sonunda spor yapmışçasına terleyip ısınabiliyorsunuz, bizden söylemesi!
Malz (4 kişilik)
1 geniş çiftlik tipi yuvarlak mayalı ekmek
1 adet küçük patlıcan (150g)
2 adet orta boy avokado
60 ml zeytinyağı
50 g dövülmüş sarımsak
1 adet orta boy kapsikum (kırmızıbiber) (150 g)
500 gr ince dilimlenmiş biftek fileto,
125 ml Nando's Peri-Peri Sosu
Kapsium'un tohumlarını çıkarın ve parçalara ayırın. Fırın kağıdının üzerine patlıcanın yanına yerleştirin. Zeytinyağı ve sarımsak serpiştirin ve çok az yanana kadar ızgarada kızartın. Ateşten alın. Marine edilmiş eti kısa sürede tavada hafifçe çevirerek kızartın ( her bir yanını 1 dakika ) Ekmeğin içini kızarmış kapsikum ile katlara ayırın. Çeşnileyin. Kapsikumlar üzerine közde patlıcanları yerleştirin. Közde patlıcan üzerine ızgara eti koyun. Avokadoları ince ince dilimleyin ve etin üstüne koyun. Tenceredeki suyu avokadonun üzerinden dökün. Tüm katları aşağıya doğru sıkıca bastırın ve ekmeğin üst 'kapağını' yerine yerleştirin. 5 cm'lik iri parçalar halinde dilimleyin ve yeşil salata ile servis yapın.
Adı: Nando's
Ne yenir: Izgara tavuk wrap, tavuk kanatları ve perinaise dip
Ne ödenir: Bir kişi için 25 TL
Ne zaman gidilir: 09.00 - 01.00
Nerede: Büyükdere Cad. No: 22 Cevahir Alışveriş Merkezi 6. Kat Şişli / İstanbul
Tel: 0212 380 01 12