Organik meyveciliğin katma değerinin yüksek olduğunu belirten Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, kaliteli sağlıklı ve uzun bir yaşamın yolunun organik ürünlerin tüketilmesinden geçtiğini söyledi.
Hayvan Pazarı'nın üst tarafında bulunan Ömer Uslu'ya ait kiraz, vişne, erik, ahududu, kaysı ve dut bahçesinde hasat mevsimi töreni düzenlendi.
Sivas Valisi Ali Kolat'ın yanı sıra Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, Ziraat Odası Başkanı Ali Pek ve üreticilerin de hazır bulunduğu törende davetlilere meyve ikram edildi.
Vali Kolat ve beraberindekiler, bahçede incelemelerde bulundu. Kolat, dalında kiraz ve vişne topladı.
Dünya genelinde 80 milyar dolar bütçeli bir organik tarım sektörü olduğunu ifade eden Kaya, "Ülkemizde ise 40 milyon dolar gibi büyük bir hacme sahip. Biz de Sivas Tarım İl Müdürlüğü olarak bu işin içinde yer almaya çalıştık. Şu anda fiili olarak eğitim çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık." diye konuştu.
Organik tarım ürünlerini avantajlı konuma getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Vali Ali Kolat ise, "Sivas'ta 'şu yetişmez' diye bir şey yok. Ne kadar memnuniyet verici ki bu işin organik boyutu da başlatılmış. Çiftçilerimizle el birliği yaparsak bunu avantajlı konuma getirebiliriz. Valilik, Tarım Müdürlüğü ve diğer kuruluşlarımızla her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.
Meyve bahçesinin sahibi Ömer Uslu de organik tarım yapması konusunda eğitim ve manevi desteğini esirgemeyen yetkililere teşekkür etti.
Organik meyvecilik yaptığı bahçenin daha önce erozyon bölgesi olduğunu ifade eden Uslu, hiçbir kimyasal madde kullanmadan doğal olarak yetiştirdikleri meyvelerin pazarlanması konusunda yardım talep etti.
Daha sonra meyve üreticisi Ömer Uslu'ya Vali Kolat, 'organik meyve yetiştiricisi' sertifikası verdi.