Ankara İl Genel Meclisi'nin toplantısına katılan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, sosyal devlet olmanın temel şartının tüm ihtiyaç gruplarının sosyal hizmetlere ulaşabilmesi olduğunu söyledi. Kavaf, 'Sadece bugünün değil yarının Türkiye'sine de çözüm üretmek için çalışıyoruz' dedi.
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, tüm çabalarının kendilerine emanet edilen çocukların ayakları üzerinde durabilen, hayata hazır insanlar olarak yetiştirilmesi olduğunu belirterek 'Sadece bugünün değil yarının Türkiye'sine de çözüm üretmek için çalışıyoruz' dedi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ankara İl Genel Meclisi'nin toplantısına katıldı. Toplantıda üyelere seslenen Kavaf, sosyal devlet olmanın temel şartının tüm ihtiyaç gruplarının sosyal hizmetlere ulaşabilmesi olduğunu söyledi. İnsanın sadece barınma ve beslenme ihtiyacının karşılamasının yetersiz olacağını kaydeden Kavaf 'Bunların ötesinde bir sevgi ve ilgiyle çocuklarımızın geleceğe güvenle hazırlanmaya; engellilerimizin toplumsal hayata tam katılımları için desteğe; yaşlılarımızın ise zamanlarını iyi değerlendirmeye ihtiyaçları vardır' dedi.
Gençlere yapılan hizmetlerin ülkenin geleceği için önemli olduğunu belirten Kavaf, 'Tüm çabamız, bizlere emanet edilen çocuklarımızın, kendi ayakları üzerinde durabilen, hayata hazır, kendine güvenen eğitim, spor ve kültürel alanlarda başarılı topluma faydalı iyi birer insan olarak yetişmesi içindir' şeklinde konuştu. Bakan Kavaf, şunları kaydetti: 'Sadece bugünün değil yarının Türkiye'sine de çözümler üretmek için çalışıyoruz. Bunu sağlamak için de kurumlarımızda sadece bize ulaşan ihtiyaç sahiplerine hizmet vermekle sınırlı kalmıyoruz. Çünkü böyle bir anlayış sosyal hizmetleri hantal bir yapı içinde sınırlandırmaktır. Biz ise bütün Türkiye'yi tarıyoruz ve ihtiyacı olanlara bulundukları yere hizmet götürüyoruz. Bütün hizmetlerimizi 'aile' merkezli bir anlayışla sürdürüyoruz. Önceliğimiz; ihtiyaç sahiplerini mümkün olduğunca ailelerin yanında desteklemektir. Bu doğrultuda aile bütünlüğünü korumak amacıyla çocuğuna maddi nedenlerden dolayı bakamayan ailelere destek verilmektedir.'
2005 yılından sonra ekonomik yoksulluk sebebiyle çocukların kurum korumasına alınmasından vazgeçildiğini hatırlatan Kavaf, Aile Yanında Destekleme Projesi kapsamında bin 590 çocuğun, ailesinin yanında desteklendiğini söyledi. 5-6 çocuğun aynı evde öğretmenleriyle örf ve adetleri öğrenerek yaşadığı 'Çocuk Evleri'nin yaygınlaştırılacağını belirten Kavaf şöyle konuştu: 'Çocuk evleri SHCEK tarihinde 'reform' niteliğindeki örnek bir uygulamadır. Bu çerçevede Ankara'da 0-12 yaş grubu çocuklarımız için 2009 yılı Ekim ayından itibaren toplu bakım hizmeti tamamen sona ermiş ve çocuklarımız çocuk evi ile sevgi evlerimizde yaşamaya başlamışlardır. Şehrimizde halen 25 çocuk evinde 121 çocuğumuza hizmet verilmektedir. Açılma aşamasında bulunan 7 çocuk evimizin faaliyete geçmesiyle birlikte hizmet verilen çocuk sayısı 138'e ulaşacaktır.'
Engellilere, aile ya da aile ortamına en yakın bir ortamda himaye edilmesi için destek verdiklerini kaydeden Kavaf, Ankara'da 12 bin 529 engelliye evde bakım için yaklaşık 7 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı. Ankara'da geçen yıl başlatılan uygulamayla 'Engelsiz Yaşam Merkezleri' oluşturulduğunu hatırlatan Kavaf, bu merkezlerin 285 metrekarenin üzerinde tek katlı bahçeli ev ortamına en yakın yerler olduğunu, 12 engelli bireyin kalacağı şekilde düzenlendiğini söyledi.
Kavaf, 'Ankara'da 70 Engelsiz Yaşam Evi bulunuyor. 2011 yılı sonunu kadar Türkiye genelinde Engelsiz Yaşam Evlerimizin sayısını 200'e yükseltmek de hedeflerimiz arasındadır' dedi.