Vali Enver Salihoğlu, Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi konusundaki projenin yapılmasıyla ilde kış turizminin kültür turizmiyle destekleneceğini, turizmin dört mevsim yaşanır hale geleceğini söyledi.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, ildeki yatırım alanları hakkında bilgi verdi. Turizm, enerji ve madencilik sektörünün Gümüşhane'de en cazip yatırım alanları olduğunu belirten Vali Enver Salihoğlu, ilde metalik olmayan inşaat malzemeleri için de yatırım alanlarının mevcut olduğunu ifade etti. Vali Salihoğlu, entegre hayvancılık yatırımlarına tahsis edilecek alanların bulunabileceğini belirterek, "Organize sanayi bölgesindeki 50 civarında parsel yatırımcılara, alt yapısı hazır şekilde sunulmaktadır. Üniversite açılmasıyla birlikte öğrenci yurdu yatırım alanları cazip hale gelmiştir. Bir diğer yatırım alanı ise imalat sanayi sektörüdür" dedi. Çakırgöl Turizm Merkezi'nin Gümüşhane'ye 35 km, Sümela Manastırı'na 20 km, Trabzon'a ise 65 km mesafede olduğunu hatırlatan Salihoğlu, Zigana Turizm Merkezi'nin de bölgedeki en aktif turizm cazibe merkezlerinden biri konumunda olduğunu ifade etti. Salihoğlu, yatırımcılara tahsis edilmek üzere uygun 16 bin metrekare arsa bulunduğunu vurguladı.
Gümüşhane'nin eski yerleşim alanı olan Süleymaniye Mahallesi içinde yer alan, Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi'nin aynı zamanda geçmişteki kültürel çeşitliliği yansıttığını belirten Salihoğlu, "Gümüşhane, kültür ve inanç turizmi açısından da son derece önemli bir turizm potansiyeline sahiptir" diye konuştu. Vali Salihoğlu, planlama çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan bu alanda tarihi mekânlarda kış sporlarını yapmak mümkün olacağına dikkat çekerek, "Bu projenin hayata geçirilmesiyle şehirde kış turizmi, kültür turizmiyle desteklenecek. Turizm, dört mevsim yaşanır hale gelecektir" müjdesini verdi.
Salihoğlu, "Gümüşhane'den 2010 yılı içerisinde sadece gıda sektöründe 2 pestil- köme firması ihracat yapması dikkat çekti. Yine ilde bulunan mermer ocaklarından elde edilen ürünler ve Gümüşhane'nin en büyük zenginliği olan altın ihraç ediliyor" diye konuştu. İle yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmek için çalışma yaptıklarını da kaydeden Vali Salihoğlu, ilde istihdamı artıran çalışmalar arasında maden işletmeleri, çağrı merkezi ve üniversitenin çok büyük faydası olduğunu da hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "İlimizde hidroelektrik santralleri (tesisler), rüzgar santralleri kapasitesi henüz tam olarak kullanılmamıştır. Bunların çevreye uyumlu bir şekilde yapılması halinde hem istihdam yaratacak hem de ekonomiye katkı sağlayacaktır. İlimizde yapımı tamamlamak üzere olan ve ihalesi süren sulama barajlarının faaliyete geçmesiyle tarım istihdamı artacaktır. Kısa vadeli istihdam alanları da mevcuttur"