Geleneksel yiyeceğimiz döneri şık restoranlarda uygun fiyata tüketiciye ulaştıran Bay Döner, 17. şubesini İzmir Çeşme'de açtı. Bay Döner'in ortaklarından Feridun Tunçer Türklerle özeşleşmiş bu yiyeceği Bay Döner adı altında bir dünya markası yapmayı hedeflediklerini söyledi
Bay Döner düşünce olarak 2006 yılında başladı. 2006 yılının sonunda şirketimizi kurduk. 2007 yılının Nisan ayında da ilk restoranımızı İzmir'de Balçova KİPA Alışveriş Merkezi'nde açtık.
Tabii vardı. Bu işe başlarken çoğaltılabilir, standart hizmet seviyesi olan bir konsept olarak tasarladık. 2010 yılında da son olarak Çeşme'de açtığımız bu restoranla, restoran sayımız 17'ye ulaştı. Bu yılsonu itibarıyla Türkiye genelinde Bay Döner restoranlarının sayısını 24'e çıkarmayı planlıyoruz.
Türk mutfağının çok zengin bir mutfak olduğunu düşünüyoruz. Fakat buna rağmen henüz dünya gastronomisinde bir marka armağan edebilmiş değiliz. Halbuki o altyapısı var. Sadece döneri değil pidesi, lahmacunu, köftesi, aslında dünya fastfood pazarına hakim olabilecek kadar iyi ürünler. Fakat bugüne kadar olmadı. Biz İskender dönerde bu işi yapmak ve Bay Döner'i bir dünya markası haline getirmek istiyoruz. Tabii bu çok uzun soluklu bir yürüyüş. Ama içimizdeki ana düşünce ve ana duygu bu.
Açıkçası dönerin Türkiye ile özdeşleşmiş bir yapısı var. Yurtdışında nereye giderseniz gidin döner dediğinizde insanların aklında Türkiye ve Türkler gelir. Ama bir marka gelmez. Biz işte döner denilince insanların aklına Türkiye ve Türkler gelirken bir de marka gelsin diye döneri seçtik.
Biliyorsunuz ticari Türk mutfaklarında aşçılar, ustalar hep baydır. Biz de bunu hazırlayan ustalarımızın emeğine bir saygı göstergesi olarak adımızı Bay Döner koyduk.
Bizim büyükşehir ve Anadolu diye bir ayrımımız yok. Tam tersi Anadolu'da yatırım yapmanın kök salmak ve bir marka inşa etmekte önemli ayaklarında biri olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca biz bu lezzeti Anadolu'nun her yerinde yaşayan insanlarımızın hak ettiğini düşünüyoruz. Malatya'da da açtık. Diyarbakır'a, Adana'ya, Kayseri'ye de açacağız.
Üretim merkezimiz Antalya'da. Ürünlerimiz orada bir entegre et tesisinde bizim ustalarımızın gözetiminde, bizim hazırladığımız reçeteyle, tek bir merkezde hazırlanıyor ve bütün restoranlarımıza standart bir şekilde gönderiliyor. Bizim aynı zamanda bir merkezi eğitim programımız var. Her restoranımızdaki personelimiz düzenli olarak eğitime tabi tutuluyor ve hizmet standardı bu şekilde sağlanıyor. Böylece bütün restoranlarımızda ürün olarak da servis kalitesi olarak da aynı lezzeti bulabilirsiniz.
Evet. Şu anda toplam 17 restoranımız var. 8 restoranımız franchising sisteminde. Biz restoran açacağımız yere kendimiz inanıyoruz ve restoran açmaya karar veriyoruz. Daha sonra gelen franchising taleplerini değerlendiriyoruz. Eğer uygun görürsek veriyoruz, değilse kendimiz açıyoruz.