GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yener Doğruer, Ocak 2009 tarihi itibarı ile Gaziantep'te yaklaşık 7 bin bireyin, 46 merkezden hizmet aldığını söyledi. Doğruer, "Ocak 2010 tarihi itibarı ile Gaziantep'te yaklaşık 4 bin birey, 37 merkezden hizmet almaktadır. Kurumlarımızda 300'ü uzman olmak üzere yaklaşık 850 personel hizmet vermektedir" dedi.
Güneydoğu Özel Eğitim Kurumları Derneği (GÜNDER) Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer'i ve AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel'i makamlarında ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine devam eden özel gereksinimli birey ve ailelerinin, tıbbi ve eğitsel tanılama sürecinde karşılaştıkları sıkıntılar dile getirilerek, sıkıntıların çözümüne yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Ayrıca, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, Gaziantep ekonomisi ve istihdam açısından üstlendikleri fonksiyona değinilerek, Gaziantep'teki mevcut durum ele alındı. GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yener Doğruer, Ocak 2009 tarihi itibarı ile Gaziantep'te yaklaşık 7 bin bireyin, 46 merkezden hizmet aldığını ifade ederek, “Kurumlarımızda 500'ü uzman olmak üzere yaklaşık bin 500 personel hizmet vermekteydi. Bugün, Ocak 2010 tarihi itibarı ile Gaziantep'te yaklaşık 4 bin birey, 37 merkezden hizmet almaktadır. Kurumlarımızda 300'ü uzman olmak üzere yaklaşık 850 personel hizmet vermektedir. Engelli bireylerin tıbbi tanılamalarında yaşanılan sorunlardan dolayı, özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanacak bireylerin, Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alma sürecinin uzun zaman alması ve rapor kararlarının da çoğunlukla olumsuz verilmesi nedeniyle engelli bireyler kendilerine tanınan yasal hakların tersine, bu süreçte eğitim olanaklarından yararlanamamaktadırlar” dedi.
Halen Gaziantep'te eğitim haklarının yasalar ile güvence altına alınan engelli bireylerin kendilerine tanınan eğitim haklarından yeterince yararlandırılamamakta ya da tamamıyla bu haktan mahrum edilmekte olduklarını savunan Doğruer, şöyle devam etti: “Engelli bireylerin yaşadığı sorunlar, sadece kendilerini ve ailelerini ilgilendiren sorunlar değildir. Ülkemizde yaşanılan sosyal sorunların en büyüğünü teşkil eden bu sorunun çözümünde sosyal devlet anlayışı içinde devletin ilgili organları ve sivil toplum kuruluşları olarak da bizlerin, üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeleri gerekmektedir. Ancak bu anlayış ile hareket edilirse engelli birey ve ailelerinin sorunları biraz olsun hafifletilmiş olur; insanca yaşamanın gereği engelli bireylerimiz de toplumda hak ettikleri yeri ve önemi kazanmış olurlar. Engelli doğulduğu gibi engelli olunabileceği de hiçbir zaman göz ardı edilmemeli, engelli bireylerimizin yaşadığı bu sorunlara duyarsız kalınmamalıdır"