İftar sofrası
Ramazan-ı Şerif rahmettir, berekettir, ikramdır.İkramların en güzelini bizler de çevremizde imkanlarımız ölçüsünde gerçekleştirelim ve hayırda yarışalım. Bayat ekmeğin değerlendirilmesi ile ilgili öneri ve tariflerinizi
ve gazetemizin adresine bekliyoruz. Bizlere en çok tarif gönderen okuyucumuz Yaseminin Tenceresi isimli yemek kitabının sahibi olacak.
GÜNÜN MENÜSÜ
Kremalı domates çorbası
Taze soğanlı fırında tavuk
Kaşarlı makarna
Mevsim salatası
Nişastalı muhallebi
Taze Soğanlı Fırında Tavuk
Malzeme Listesi (6 kişilik)
500 gr kuşbaşı tavuk eti
10 adet taze soğan
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet biber
2 adet domates
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
Az sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Fırına dayanıklı bir kaba tavuklar, temizlenmiş taze soğanlar doğranarak konur.
Kare doğranmış patates, havuç, biber, domatesler çiğden tavuğun üzerine eklenir. Üzerine sarımsak doğranır.
Baharatlar sıvıyağ ve yarım su bardağı su konularak önceden ısınmış fırında orta ateşte 45 dakika pişirilir. Suyu azaldıkça fırın kabına su ilave edilir.
İyice kızarınca fırından alını sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.