5 yıldızlı Titanic lezzeti

Aysel Yaşa
00:004/07/2009, Cumartesi
G: 3/07/2009, Cuma
Yeni Şafak
5 yıldızlı Titanic lezzeti
5 yıldızlı Titanic lezzeti

Titanic Port Otel bünyesinde hizmet veren Roof Restoran'da servis edilen organik yemekler ve son dönemlerin modası et steak mönüsü ağzınıza layık

Otellerin içerisinde yer alan restoranlar yol üzerindekilere göre daha az fark edilir. Buna bağlı olarak da restoran otelleri daha nezih, sessiz ve sakindir. Lezzet Durakları'nda bu hafta tam da anlattığım tanımlamaya uygun bir restorana konuk oluyoruz: Bakırköy Titanic Roof Restoran. Titanic Port Otel bünyesinde hizmet veren Titanic Roof Restoran sizlere sunduğu dünya mutfağından lezzetli yemeklerle dikkat çekiyor. Restoranın en büyük özelliği ise misafirlerine Bakırköy semalarından eşsiz bir deniz manzarası sunması. A la carte mönü sisteminin uygulandığı restoranda ağırlıklı olarak Akdeniz ve İtalyan mutfaklarının yemeklerini tadabiliyorsunuz. Restoranda ayrıca son dönemlerde çok fazla tercih edilen et steak mönüsü de bulunuyor. Bu mönüde yer alan etleri tercih ettiğiniz biçimde pişirtebiliyorsunuz. Eti istediğiniz baharatla tatlandırabileceğiniz bu restoranda siparişleriniz de çok hızlı bir şekilde hazırlanıyor.

Öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra mükemmel bir sabah kahvaltısı seçeneği de sunan restoranda organik beslenmeye dikkat edenler de düşünülmüş. Yedi yıldızlı kahvaltı mönüsünde organik köşesi oluşturulan restoranda ev yapımı reçeller, organik unla hazırlanan poğaçalar, organik hurmalar, incirler oldukça lezzetli. Zengin bir içecek mönüsüne sahip olan mekanda sağlığınızı düşünerek hazırlanan limonata ve çayları deniz manzarası eşliğinde yudumlayabiliyorsunuz. 80 kişilik kapasiteye sahip olan Titanic Roof Restoran'da özel davetler de verebiliyorsunuz. Davetlilerin sayısına göre bu 80 kişilik kapasite daha da artırılabiliyor.


Mekanın şefi Muharrem Afacan'dan eşsiz lezzetteki suflenin tarifi:

100 gr tereyağı

100 gr un

500 gr süt

100 gr şeker

2502 gr kakao

50 gr pudra şekeri

100 gr çiğ krema

1 tane yumurta


Hazırlanışı:

Tereyağı bir tencerede eritilir. Üzerine süt ilave edilerek iyice pişirilir. Yumurta sarısı dışında tüm malzemeler katılır.En son yumurta sarısı ve akı kabartılarak içine ilave edilir. Daha sonra fırına verilir. 200 derecede 15 dakika pişirildikten sonra servis edilir.


LEZZET REHBERİ…

Adı: Titanic Roof Restoran

Ne yenir: biberli steak, compass salata, sufle

Ne ödenir: Bir kişi için 60 YTL

Ne zaman gidilir: 12.00 - 01.00

Nerede: Fişekhane Cad. No: 7 /3 Bakırköy / İstanbul

Tel: 0 (212) 413 70 00