35. yılda lezzet hep aynı

Aysel Yaşa
00:0025/12/2010, Cumartesi
G: 24/12/2010, Cuma
Yeni Şafak
35. yılda lezzet hep aynı
35. yılda lezzet hep aynı

1965'te açılan Hasan Balıkçılar 35 yıldır lezzetli ve taze balığı misafirlerine sunmaya devam ediyor. MekAnın işletmecisi ve balık kabzımalı Ömer Sözer balıkları İsknederun'dan getirtiyor

İstanbul'da balıkçı deyince akla gelen mekanlardan biri olan Balıkçı Hasan sektördeki 35. yılını kutluyor. Biz de Lezzet Durakları olarak bu hafta mekana konuk olduk. 1965'ten bu yana İstanbul'un en seçkin balıkçılarından biri olarak hizmet veren Hasan Balıkçılar, sadece bir balıkçı değil aslında. Hasan Balıkçılar'ın masaları, çatalları, bıçakları Türkiye'nin yakın tarihine şahitlik etti. 1965 yılından bu yana balığın lezzetini İstanbul'a sunan Hasan Balıkçılar'ın müdavimleri arasında Vehbi Koç'tan Sakıp Sabancı'ya, Adnan Menderes'ten Zeki Müren'e kadar birçok farklı kesimden isim yer alıyor. Şimdi yeni yıla yenilenen dekoruyla giren Balıkçı Hasan 90 kişilik bahçesi, 35 kişilik VIP salonu ve 150 kişilik kapalı salonuyla İstanbul'en büyük balıkçılarından biri olma özelliğini taşıyor. Mekanın işletmecileri Ömer Sözer ve Murat Cümbüş. Mekanın baş aşçısı ise 60 yıllık aşçı Muhittin Usta. Mekan işletmecilerinden Ömer bey aynı zamanda balık kabzımalı. Türkiye'nin büyük marketler zincirlerine ve İstanbul'un birçok balık restoranı da balıklarını Ömer Sözer'den temin ediyor. Ömer Bey balıkları İskenderun'dan getirtiyor. Yeşilköy'de bulunan mekanın mönüsünde her çeşit deniz ürünü yer alıyor ve denizle ilgisi olmayan herhangi bir yemek bulunmuyor. Tava ve ızgara balıkların yanı sıra tuzda levrek, klasik buğulama ve kavurma çeşitleri de sunduğu lezzetler arasında. Mekanda tereyağıyla hazırlanan karides ve taze kalamar da oldukça leziz. Mekanda balıkların hepsi tahmin edeceğiniz üzere oldukça taze. Mekanda balığın seçiminden sofraya gelişine kadar son derece titiz davranılıyor. Balıklara hiçbir sos ya da baharat eklenmiyor, doğal olarak pişiriliyor. Balık mahsullerinden yapılmış içli köfte, kokoreç, kebap ise tatmanızı tavsiye edeceğimiz diğer lezzetler arasında.


Hasan Balıkçılar Restaurant

Ne yenir: Asma yaprağında sarma, kalamar, mevsimine göre balık çeşitleri

Ne ödenir: Bir kişi için 55 TL

Ne zaman gidilir: 12.00-00.00

Nerede: Rıhtım Cad. No: 8 Yeşilköy İstanbul

Tel: (0212) 573 83 00