"Zırh" adı verilen ve satıra benzeyen bir bıçakla kıyılan etle hazırlanan "Adana kebap" nasıl yapılır? İşte, Adana kebap tarifi ve püf noktaları.
ADANA KEBAP TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
ADANA KEBAP YAPILIŞI
ADANA KEBAP PİŞİRME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞER?
Adana kebap tarifini hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır.
ADANA KEBAP KALORİ DEĞERİ
1 porsiyon Adana kebap 282 kaloridir.
ADANA KEBAP TARİFİNİN PÜF NOKTALARI
ADANA KEBAP PİŞİRME ÖNERİSİ
Izgara telinin altına mutlaka bir fırın tepsisi koyun, kebap pişerken yağlar akacaktır. Fansız programda çalıştırmak, etin kurumasını önleyecektir.
ADANA KEBABIN İSTEĞE BAĞLI SUNUM ŞEKİLLERİ;
-Şişlerinize domates ve biber dizin ve fırında pişirin. Pişirdikten sonra Adana Kebabın yanında servis edebilirsiniz.
-Servisinizin doyurucu olmasını istiyorsanız yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı sunabilirsiniz.
-Adana kebabın yanında patates kızartması çok iyi gidecektir.
-Adana kebabın yanında istediğiniz bir salatayı ve acılı ezmeyi servis edebilirsiniz.
-Adana kebabını pilav veya porsiyon ile tüketmek istemeyenlere lavaş ile birlikte servis edebilirsiniz.