Rusya Facebook’u tehdit ediyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 2015 yılının Eylül ayında onaylanan yasa gereği, Facebook kullanıcılarının kişisel verilerinin Rus serverlarında depolanması gerekiyor. Facebook ile bu konuda sıkıntılar yaşayan Rusya ise durumun düzeltilmemesi durumunda Facebook’u ülke genelinde engelleyeceğini ifade ediyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Rusya Facebook'u Rus halkının kişisel verilerini Rus serverlarında saklamadığı taktirde önümüzdeki yıl ülke genelinde engellemeyi planlıyor.

2 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı bulunan Facebook, dünyanın her kesiminden kullanıcıların kişisel bilgilerini serverlarda depolayarak güvenliğini sağlıyor. Her ülke ise ülke vatandaşlarının bilgilerini koruyabilmek için söz konusu serverlerın ülke topraklarında bulunmasını tercih ediyor.

Bu durum hakkında sıkıntı yaşayan Rusya ise sosyal medya devinin kurallara uymaması durumda engelleyeceğini ifade ediyor. Rusya’nın haberleşme gözlemcisi Roskomnadzor’dan gazetecilere verilen demeçte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanan ve Eylül 2015’ten itibaren uygulanan yasaya Facebook’un uyması gerektiğini belirtti.

Tüm Rus halkının kişisel verilerin Rus sunucularında saklanmasını sağlayan yasaya Facebook’un uymaması durumda ise ülke genelinde önümüzdeki yıl engelleneceği ifade ediliyor.