Bugün ne pişirsem diyenlere: Düğün çorbası

Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’in üçüncü günündeyiz. “Bugün ne pişirsem?” diye düşünenlerin yine imdadına yetişmeye geldik. İftarda sıcak bir başlangıç yapmanız için sizlere Düğün çorbasını seçtik. Yapımını videolu olarak da izleyebileceğiniz düğün çorbasının tarifine hazırsanız başlıyoruz.

Yeni Şafak
Gaziantep mutfağının temsilcilerinden, etli düğün çorbası.

İftarda “bugün ne pişirsem?” diye düşünenler için ağzınıza layık bir çorbayla karşınızdayız. Gaziantep yöresine ait besleyici özellikteki düğün çorbasını sizlere seçtik. Çorbanın etli oluşu, tüm gün aç olan midenizi ödüllendirmek için oldukça doğru bir tercih olacaktır.

Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz bu lezzetli çorbayı sadece iftarda değil da tüketebilmeniz mümkün. Hazırsanız en güzel iftar menülerinizin başlangıcı olacak düğün çorbasının tarifine başlıyoruz.

RAMAZAN
Düğün Çorbası

Tarifi

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/02/53/resized_95b80-890fdff41.jpg

Bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alın. Tavaya unu ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun ve soğutun.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/02/55/resized_35b1b-9a31d1dd578612362.jpg

2 çorba kaşığı tereyağını çorbayı pişireceğiniz tencereye alın ve kızdırın. Ardından gerdan etini ilave edin.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/02/55/resized_cf199-f795ecb63.jpg

Sarımsağı kıyın ve tencereye ilave edin, etin ve sarımsağın kokusu çıkana kadar soteleyin.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/02/56/resized_6b0e1-1a844042d11e66de5.jpg

Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin .

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/02/56/resized_b7413-f3dc2c425.jpg

Tencereye nohutları da ilave edin. Tuzunu serpin ve pişmeye bırakın.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/02/57/resized_158a7-c172ab3c6.jpg

Bir cezvede iki çorba kaşığı tereyağını kızdırın, pul biberini ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/02/58/resized_ed9d6-cb4fdd207.jpg

Yoğurdu bir karıştırma kasesine alın. Limon suyunu ilave edin ve karıştırın. Yumurtayı ilave edin ve çırpmaya devam edin.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/02/58/resized_61fce-deae38528.jpg

Yoğurtlu karışıma, kavurduğunuz tereyağlı unu da ilave edip karıştırın. Çok koyu olursa bir miktar su ile açın.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/02/59/resized_a58fb-0b6d3fb65b26df0712.jpg

Etleri kevgirle tencereden alın.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/03/00/resized_13735-3320e97c10.jpg

Etin kemiklerini ayıklayın ve didikleyip tabakta bekletin.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/03/00/resized_06cad-9b78735011.jpg

Kaynar haldeki etli çorbadan terbiye karışımına bir kepçe ilave edip çorbayı bağlayın.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/03/01/resized_ee9df-ffba3ca512.jpg

Kenardaki etle nohutları ilave edin. Tuzunu kontrol edin.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/03/02/resized_ead4d-60bd3ff16d7f072a18.jpg

Bir kaç dakika fokur fokur kaynadıktan sonra ateşten alın. Servis ederken üzerine önceden hazırladığınız yağlı sos ile servis edin. Taze çekilmiş karabiber serpin.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/18/03/18/resized_6457d-048f169544b1018319.jpg

“Bugün ne pişirsem?” diye düşünenler için en güzel iftar menülerine eşlik edecek lezzetli düğün çorbası tarifini sizler için sunduk. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez. Araf Suresi (7/31)

RAMAZAN
Neden güllaç?

RAMAZAN
Ramazan'ın getirdikleri

RAMAZAN
Ramazan'ın ilk cuması