Dünya Türkiye'yi konuşuyor: Başarılı mücadele dünyanın dilinde, övgü dolu sözler geldi

ABD merkezli Transatlantik Liderlik Ağı Başkan Yardımcısı Sahsa Toperich, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla küresel mücadelede kilit bir aktör olduğunu yazdı. Toperich "Ülkenin milyonlarca mülteci ve sığınmacıyı misafir etmesi, yıkıcı depremler yaşaması gibi birçok büyük ölçekli felaketle karşı karşıya kaldığı dikkate alındığında Türkiye’nin bu tür pandemilerle baş etme konusunda daha hazırlıklı olması sürpriz değil" ifadelerini kullandı.

Türkiye koronavirüsle mücadele çalışmalarını hızla sürdürüyor.

The Hill haber sistesinde yayımlanan "Türkiye Kovid-19 ile küresel mücadelede kilit bir aktör olarak öne çıkıyor" başlıklı makalesinde Toperich, Türkiye’nin ilk vakanın tespit edilmesinden bir gün sonra okulları tatil ettiğini hatırlatarak, Ankara’nın salgına karşı çoğu Avrupa ülkesinden daha hızlı önlem aldığını ifade etti.

Türkiye hazırlıklıydı

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Türkiye'de vaka artış hızı düşüşe geçti

88 ülke Türkiye’den yardım talebinde bulundu

İsrail'in de Türkiye’den tıbbi malzeme tedarik etmek istediğini yazan Toperich, "Türkiye, Trablus’a saldırıları sırasında Kovid-19 hastalarının kaldığı Hadra Hastanesine defalarca saldırı düzenleyen Halife Hefter’in savaş çığırtkanlığı ile kaosa sürüklenen Libya’ya da yardım yapıyor" ifadesine yer verdi.

DÜNYA
Türkiye’den 5 ülkeye daha yardım malzemesi gönderildi

DÜNYA
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'yi dayanışma örneği olarak gösterdi

DÜNYA
Türkiye’nin tıbbi yardımını teslim alan İtalyan Bakan: Bunu hiç unutmayacağız