Karnabahar tarifi: Kıymalı ve kıymasız karnabahar yemeği nasıl yapılır? Nasıl pişirilir?

Mevsimi geldiğinde tezgahları güzelleştiren, her bütçenin dostu olan karnabahar, sofralara çeşitlik katan bir sebzedir. Beşamel soslusu, köftesi, kızartması, turşusu ve daha nice türlerinin yapılabildiği hiç kuşkusuz karnabahar yemeğidir. Peki karnabahar yemeği nasıl yapılır? Nasıl pişirilir? Hem kıymalı hem de kıymasız olarak karnabahar yemeğinin malzemeleri, tarifi, kalorisi, pişirme süreleri ve yapılışını haberimizde bulabilirsiniz.

Karnabahar yemeği

Turpgiller familyasının en çok tüketilen sebzelerden biri olan karnabahar, yemek çeşidi en çok olan besinlerden bir tanesi. Sizlere bu haberimizde hem kıymalı hem de kıymasız karnabahar yemeğinin tarifini hazırladık. İşte karnabahar tarifi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/19/06/10/resized_1fd52-463cee8fhaber132167086061499f0616eb4.jpg

KIYMASIZ KARNABAHAR YEMEĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

KARNABAHAR YEMEĞİ YAPILIŞI

KIYMALI KARNABAHAR TARİFİ

MALZEMELER

YAPILIŞI

KARNABAHAR YEMEĞİ PİŞİRME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞER?

5 kişilik bir karnabahar yemeğinin hazırlama süresi 15 dakika, pişirme süresi 30 dakikadır.

KARNABAHAR YEMEĞİ KALORİSİ

KARNABAHAR BESİN DEĞERİ

KARNABAHAR YEMEĞİ ZORLUK SEVİYESİ

KOLAY

KARNABAHAR YEMEĞİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Karnabahar haşlama esnasında yoğun bir koku verir. Bu kokuyu önlemek için, tencereye 1 adet defne yaprağı veya az miktarda sirke ekleyebilirsiniz.

Yeşil biber yerine kırmızı biber de kullanabilirsiniz.

KARNABAHAR PİŞİRME ÖNERİSİ

Karnabahar pişirirken içerisine koyacağınız defne yaprağı ve sirke karnabahar kokusunu engelleyecektir. Dilerseniz zeytinyağı yerine tereyağı ya da sıvı yağ kullanabilirsiniz.

ÖZGÜN
Fellah köftesi tarifi: Fellah köftesi malzemeleri, kalorisi, pişirme süresi ve yapılışı

ÖZGÜN
Barbunya tarifi: Barbunya yemeği malzemeleri, kalorisi, pişirme süresi ve yapılışı