Yapması oldukça kolay tadı ise bir o kadar lezzetli yumuşak ıslak kek tarifine misafirleriniz bayılacak. Enfes ıslak keki yapmak için hazır olun. Peki ıslak kek nasıl yapılır. İşte adım adım pratik ıslak kek tarifi.
Islak kek tarifi nasıl yapılır?
Islak Kek Malzemeleri:
Islak kek üst sosunu hazırlama için:
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
Ceviz veya fıstık
Islak Kek Yapılışı:
İlk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür. Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir. Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.
Afiyet olsun...
Islak Kek Tarifi Dinlenme Süresi
Islak kekin dinlenme süresi 60 dakikadır.
Islak Kek Kaç Kaloridir?
Islak kek 290,6 k.kal'dir.