Sirkenin faydaları nelerdir: Sirke nelere iyi gelir?

Turşuların, salataların hatta temizliklerin vazgeçilmezi olan sirke, herkesin bildiği, kullandığı bir ürün. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de bir hayli çok. Yemekten temizliğe, detoksdan leke çıkarıcıya kadar çok yaygın olarak kullandığımız sirkenin faydaları saymakla bitmiyor. Peki, sirkenin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir?

Fotoğraf: Arşiv

Fermantasyon yoluyla üretilen asidik bir sıvı olan sirke, farklı meyveler, pirinç, arpa ve şeker içeriği yüksek olan diğer yiyeceklerden yapılır. Elma sirkesi, beyaz damıtılmış sirke, balzamik sirke ve meyve sirkesi en bilenen türleri. Tipine bağlı olarak farklı seviyelerde asit içeren . İnsan sağlığına faydaları da saymakla bitmiyor.

HAYAT
Uzmanlar uyardı: Elma sirkesinin yanlış kullanımı tehlike saçıyor

Tüm sirkelerin arasındaki ortak tema, yararlı özellikleri ve içeriğinde bulunan antioksidanlar. Sirkenin inanılmaz faydaları var. Peki, sirkenin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? da haberimizde.

HAYAT
Elmanın faydaları: Elma nelere iyi gelir?

Sirkenin faydaları nelerdir?

Sirke, alerji tedavisi, alkali dengeleme, mikrobiyal mücadele, hipertansiyon tedavisi, kanserle mücadele, ağız bakterileri ile mücadele, saç elastikiyetini korumak, yüksek kan şekerini düşürmek, yağ yakmaya yardımcı olmak, kolesterol düzeyini düşürmek, asit reflüyü rahatlatır ve bağırsak sağlığını korur. Bu nedenle beslenme uzmanları insanları düzenli olarak sirke kullanmaya teşvik ediyor.

HZ. MUHAMMED'İN SİRKE HAKKI SÖYLEDİKLERİ

HAYAT
Elma sirkesinin faydaları nelerdir: Elma sirkesi nelere iyi gelir?

Sirke nelere iyi gelir?

Kilo vermeye yardımcı olur. Aşırı kilo problemine sahip olan vatandaşlar, sirkeli su tüketimine paralel olarak daha hızlı bir süreçte kilo verir.

Grip ve soğuk algınlığına karşı direnç sağlar. Özellikle sonbahar ve kış aylarında sıklıkla görülen grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi problemler karşısında sirkeli su tüketimi insan vücudu için koruma kalkanı oluşturacaktır.

Tümörlü hücre oluşumunu engellerler. İçerisinde barındırdığı asit, olası tümörlü hücre oluşumunu engellerler ve DNA'nın yapısını korur.

Bağışıklığı güçlendirir. Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan sirkeli su, bağışıklığın güçlü tutulmasında fayda sağlar.

Enerji kaynağıdır. Gündelik hayat içerisindeki yorgunluğun önüne geçer ve vücudun zinde tutulmasına kaynaklık eder.

Cildi diri tutar ve güzelleştirir. Cildin diri ve güzel tutulmasında önemli olan vitamin ve mineralleri barındırdığı için sirke tüketimi oldukça önemlidir.

Sindirim sistemine iyi gelir.

Ağız sağlığı üzerinde etkilidir.

Saçlara parlaklık verir.

Kalp dostudur.

SİRKEYLE YIKANMANIN FAYDALARI

İçerdiği vitamin ve minerallerden dolayı sirke cilt bakımında etkilidir. Kepek ve egzama gibi bazı hastalıkların tedavisinde yardımcı etkisi vardır. Saç bakımında olumlu etkileri bilinmektedir. Bebekleri de yıkarken sirke karıştırılmış suyla yıkamanın faydası görülmüştür.

SİRKEYLE YIKANMANIN MANEVİ ETKİLERİ NELERDİR

Yapılan bazı geçici büyüleri çözmede okunmuş sirkeyle yıkanmanın faydalarından bahsedilir ve işe yaradığı söylenir. Yine sirkeyle yıkanmanın yapılabilecek bu tarz büyü ve nazardan korunmada işe yaradığı yazılar bulunmaktadır.

CİNLERE KARŞI SİRKE KOKUSU

Kesin bilinmemekle birlikte cinlerin sirke kokusunu sevmediği ve büyülerin de kötü cinler vasıtasıyla yapıldığı düşünülürse, sirkenin korunma veya büyü çözmede bu şekilde işe yaradığı mantığı yürütülebilir.

SİRKE NAZARA İYİ GELİR Mİ?

Ancak unutulmamalıdır ki nazar ve büyü gibi olaylardan, yerin ve göğün ve arasındaki herşeyin tek sahibi ve hükümdarı olan Allah'u Teâlâ Hazretlerine sığınıp, korunmayı ve yardımı sadece O'ndan (C.C.) dilemeli ve beklemeliyiz.

HAYAT
Sirkenin az bilinen faydaları: Yemeklerinize günde bir kaşık ekleyin