Şehre caz geliyor

28. Akbank Caz Festivali 17 Ekim’de başlıyor. 28 Ekim’e kadar sürecek festivalde 100’den fazla sanatçının performansıyla 37 ayrı mekanda 37 konser ile gerçekleşecek. Festival kapsamında ayrıca 3 söyleşi ve 16 atölye çalışması hayata geçecek. 28 Ekim’e kadar devam edecek olan festivalde şehir caza doyacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Ozan Musluoğlu

Sonbahar ülkemiz için kültür sanat dünyasının her alanında üretimin zirveye çıktığı bir mevsim artık. Festivallerin ve konserlerin başladığı, yayıncılığın yeni bir sezona girdiği yani bu alanın tüm verimlerinin yükselişe geçtiği, tabiri caizse tüm yılın yorgunluğunu atıp hayattan keyif aldığımız yepyeni bir mevsim. Bu aylarda gerçekleşen etkinliklerin en niteliklerinden biri de Akbank Caz Festivali. Yıldan yıla caz dinleyicisinin arttığını bu tür etkinliklerin sayısından ve kalitesinden anlayabiliriz. Dünya müziğinin bir ayağının özellikle İstanbul’da, özellikle de caz festivali gibi festivallerde olduğunu söylersek pek yanılmayız. 28 yaşına giren Akbank Caz Festivali bu yıl tam da bu durumu gösteren etkinliklerle dolu. Kaçırılmaması gereken konserlerin ilk haftasında; Avihai Cohen Quartet, Shinya Fukumori Trio, The Comet is Coming, Ozan Musluoğlu Quintet ve Birsen Tezer gibi sanatçı ve gruplar sahne alacak. Liselerde Caz, Çocuklar için Dans, Atölye çalışmaları ile farklı mekanlarda renkli konuklarla söyleşiler de gerçekleştirilecek. Festivalin ilk gününde Shinya Fukumori Trio sahne alacak. Konser Akbank Sanat’ta gerçekleşecek.

EFSANELEŞMİŞ BESTELER FESTİVALDE

Aynı gün Londra çıkışlı The Comet Is Coming de Babylon’da sahnede olacak. Festival boyunca dinleyeceğimiz isimlerden biri de Ozan Musluoğlu. Musluoğlu, caz tarihinin önemli 9 kontrbasçısının bestelerinin yorumlandığı ve başarısını perçinleyen #nine isimli son albümünün ilk festival konserini The Badau’da verecek.

LEİMBERG’İ BEKLİYORUZ

18 Ekim’de ise müzikseverleri Josef Leimberg konseri de bekliyor. Caz Festivali boyunca meraklıları Jehan Barbur ve Fırat Tanış’ı da dinleyebilecek. 19 Ekim’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahne alacak ikili, birlikte şarkılar seslendirecek.

KEYİFLİ KONSER AKŞAMÜSTÜ CAZ

Rémi Panossion Trio ise alabildiğine canlı bir soundla 19 Ekim günü Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşacak. Festivalin en keyifli etkinliklerinden biri de Akşamüstü Caz etkinlikleri olacağa benziyor. Akbank Sanat Kafe’de gerçekleşecek olan konsere 20 Ekim’de Sanat Deliorman ve Uraz Kıvaner’i dinleyebileceğiz. Avishai Cohen, ise 021 Ekim’de Cemil Reşit Rey’de sevenlerini bekliyor olacak. The Bad Plus ise 21 Ekim’de CRR’de sanatseverlerle buluşacak.

Derinlikli vokal: BİRSEN TEZER

Caddebostan’daki önemli konserlerden biri de Birsen Tezer’in olacak. Derinlikli vokaliyle Birsen Tezer, Türk müzik sahnesinin en etkileyici kadın seslerinden biri olarak kabul ediliyor. Bugüne kadar iki başarılı albüm yayınlayan Birsen Tezer; Erkan Oğur, Bülent Ortaçgil, İlhan Şeşen, Gürol Ağırbaş, Hüsnü Arkan ve Ediz Hafızoğlu gibi pek çok müzisyenle iş birliklerine de imza atmıştı. Konser 20 Ekim günü gerçekeşecek. 20 Ekim’de Babylon’da 4. kez, Mehmet Uluğ gecesinde değerli isimler de ağırlanacak.