Küçük bir iyilik dünyayı değiştirir

Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği 5. Uluslararası İyilik Ödülleri sahiplerini buldu. 7 kahraman arasındaki Şengül Kazan 40 yıldır Darülaceze’ye gelip yaşlılarla ilgileniyor. Turgay Tanülkü, babası cezaevinde kalan çocuklara bakıyor. Filistinli Ayşe Masluhi, İsrail işgaline 25 metrekarelik evini gururla koruyarak direniyor. Beyoğlu’nda Selimiye Hatun Camii imamı Osman Görkem, evsizlere gönüllü berberlik yaparken, caminin alt katını banyo yaptı.

Yasemin Asan
5. Uluslararası İyilik Ödülleri, hatıra fotoğrafı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen “5. Uluslararası İyilik Ödülleri”, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törenle sahiplerini buldu. “Dünyayı iyilik değiştirecek” sloganıyla bu yıl yurt içi ve dışından 7 kişiye verilen ödüllerin kahramanları hikayelerini Yeni Şafak’a anlattı.

FİLİSTİN’İ YALNIZ BIRAKMAYIN

Mutluluk golü

Engel tanımadı

Kimsesizlerin babası

Hepimizin teyzesi

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/03/15/12/41/resized_68504-0bcd58f54zilhaseta.jpg

Zilha Şeta, Saraybosnalı bir iyilik gönüllüsü. Yıllar öncesinden kurduğu aşeviyle ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyor. İlk zamanlar, ülkenin Doğu bölgesinden kaçan mülteciler için hizmet veren aşevi, şimdilerde günde binden fazla kişiye kapısını açıyor. Ramazan ayında ise bu sayı beş binlere kadar çıkıyor. O sadece Bosnalıların değil Sırpların, Hırvatların da Zilha teyzesi. Şeta, dünyayı iyiliğin değiştireceğini, iyiliğin karşılığının ancak iyilik olabileceğini ifade etti.

Darülaceze’nin meleği

Camiyi evsizlere açtı

Ökten’e Vefa Ödülü

HAYAT
İsmet Özel'den güzel haber