Taliban lideriyle görüşebilirim: Türkiye yol geçen hanı değil

Taliban’la Afgan halkının yaşadığı sürecin çok sıkıntılı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelişmelerle ilgili Taliban’ın lideriyle görüşebileceğini söyledi. Taliban güçlerinin Afganistan’daki ilerleyişinin ortaya çıkardığı düzensiz göçle ilgili bir çalışma yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: Taliban’la bazı görüşmelere varıncaya dek şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Herkes şunu bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taliban güçlerinden kaçarak Türkiye’ye yönelen Afganlar için Türkiye’nin çeşitli önlemler aldığını belirtti. CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Sınırlarımızdaki duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. İran ve Irak’ta yükselen duvarlar, ülkemize giren düzensiz göçü engellemek için. Çok da fazla kalmadı. Sınırlarımız duvarlarla örülüyor” dedi.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran ve Irak sınırında duvarlarımızı yükseltiyoruz

DURUM ÇOK SIKINTILI

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yol geçen hanı değildir

Bu son gelişmeler gerçekten Afgan halkının içine düştüğü durum çok sıkıntılı. Taliban’la bunların yaşadığı süreç çok sıkıntılı. Bu konuda da bazı çalışmalar yapıyoruz. Taliban’la bazı görüşmelere varıncaya dek şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir.

Bizim bu tür şeylerde eğer üst düzeyde bunları kontrol altına alamazsak bu defa Afganistan’daki barışı sağlamamız da mümkün olmaz.

AFGANİSTAN’LA BAĞLARIMIZ VAR

TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI DEĞİL

Herkes şunu da bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değil. 2021 yılında şu an itibarıyla 253 bin 300 civarında düzensiz göçü engelledik. 85 kilometrelik duvar çalışması İran sınırımızda devam ediyor. 79 km boyunca kamera ve algılayıcı sistemler inşa edildi. Düzensiz göç hareketleri sürekli olarak kamera sistemleriyle izleniyor. Bunun yanında termal kameralarla gece geçişleri önlenirken İHA’lar vasıtasıyla sınırlarımız kontrol altında tutuluyor. Emniyet ve Jandarma tarafından sınır bölgelerimize ve düzensiz göç rotası olarak belirlenen bölgelere ilave ekipler sevk edilmiştir. Bütün bu tedbirleri düzensiz göçü engellemek için alıyoruz. Birileri de içeride maalesef bu işi kabartmak için yalanla beraber bu adımları atıyorlar.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu’nun dış politika tecrübesi var mı?

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki yıl kendimize ait yangın söndürme uçağı alacağız

THK’yı CHP zihniyeti batırdı

Millet İttifakı’nın kendi sorunu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusundaki soruyu cevaplayan Erdoğan, şeklinde konuştu.

İbrahim Reisi ile görüştü