Özel seçilmiş 2 tabur asker bölgeye gönderildi

Özel seçilmiş askerlerden oluşan 2 tabur asker Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden PKK’lı teröristleri bulmak için Giresun'a gönderildi.

Haber Merkezi İhlas
Arşiv

Jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JÖPER) ekipleri, Trabzon’un Maçka ilçesinde Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden PKK’lı teröristlerin peşine düştü.

Karadeniz bölgesinde ilk defa operasyonel olarak çalışan timler önceki gün 2 tabur halinde Ankara'dan Giresun Jandarma Komutanlığı emrine gönderildi. Helikopterle bölgeye gönderilen timler, ormanlık alanda terör örgütü mensuplarını arıyor.

  • Eren Bülbül iyi ki varsın!
  • Maçka İlçesi kırsalında 10 Ağustos'ta güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasındaki çatışma çıkmıştı. Çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde şehit olmuştu. 15 yaşındaki Eren Bülbül isimli gencin ise PKK'lı teröristleri girdikleri bir evden erzak çalarken görüp güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıkmıştı. Eren Bülbül, PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle giderken terörist kurşunlarına hedef olmuştu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül şehit düşmüştü.
  • Eren Bülbül'ün şehit düşmeden önce yaptığı paylaşım sosyal medyada gündem olmuştu.
  • Eren her yerde!

Eren Bülbül'ün son sözleri gözyaşlarına boğdu!
Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında, Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit edilen Eren Bülbül anıldı. Öğretmen Albay Erhan Altunok'un sunumuyla gerçekleştirilen törende duygusal anlar yaşandı.

İyi ki vardın yiğit çocuk!
Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında dün bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün memleketinde hüzün var. İlçe kırsalında evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimali üzerine bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerine yardımcı olduğu sırada teröristler tarafından yapılan hain saldırı sonucu yaralanan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybeden Bülbül'ün cenazesi bugün defnediliyor.