MHP lideri Bahçeli: İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması, iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması, iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir. Türkiye'nin toplumsal dirliği, insan hak ve güvenliği, ilaveten hukuksal istikrar açısından idam cezası mutlaka gündeme alınmalıdır" açıklamasında bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yakın komşu bölgelerde yaygın ve yoğun sorun alanlarıyla boğuşurken, aynı anda kahramanlık ve kararlılıkla duruş ve mücadele sergilediğini söyledi.

GÜNDEM
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Haftanin’e Türk kahramanlığının mührü vurulmuştur

'GÖZ YUMMAK KÜLTÜR MÜKTESEBATIMIZLA ASLA BAĞDAŞMAYACAKTIR'

Bahçeli, bir tarafta sıcak gündem ve gelişmeler yaşanırken, diğer tarafta şiddet, cinayet, taciz, tecavüz vakalarında artışlar gözlemlendiğini belirtti.

GÜNDEM
Akşener'den MHP lideri Bahçeli'nin "Evine dön" çağrısına yanıt: Kendi ortağınla ilgilen

'KALICI ÖNLEMLERİ ALMAK MECBURİYETTİR'

"Zulme suskunluk da zulümdür" diyen Bahçeli, bu karanlık tablonun devamının ise mümkün olmadığını savundu.

Acilen ve mutlaka ‘yasal, idari, sosyolojik, psikolojik ve manevi tedbirlerin sırasıyla alınarak tatbik ve temin edilmesi gerektiğini’ kaydeden Bahçeli, "Mesele insan onuruyla ilgilidir, can ve mal güvenliğiyle ilişkilidir. Kalıcı ve köklü önlemleri almak ertelenemez bir mecburiyettir. İlk başta akla gelen ve makul bir şekilde tartışılmasında fayda bulunan cezai yaptırımların arttırılması, derinlikli ve tesirli hale getirilmesidir. Bu konuda 'idam cezası'nın hukuk mevzuatımıza tekrar alınması iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir. Çocukları, kadınları, masum ve mazlumları en aşağılık yöntemlerle hedef alan canilerin, katillerin, insanlık düşmanlarının fiillerine karşılık gelen cezaların adil ve orantılı tespiti milli birlik ve dayanışma şuurunun istikbali açısından zorunluluktur" ifadesini kullandı.

'HİÇBİR İNSANIMIZ HEBA VE İSRAF EDİLMEMELİDİR'

Bahçeli, dünya genelinde idam cezasını uygulayan ülke sayısının şu an itibariyle 56 olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'BEBEK KATİLLERİ LAYIK OLDUKLARI CEZALARA ÇARPTIRILMALI'

Türkiye'nin, 2003 yılında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Ek Ölüm Cezalarının Kaldırılmasına İlişkin 6 No'lu Protokolü imzaladığını, ardından da 'Ölüm Cezasının Her Koşulda Kaldırılmasına İlişkin' 13 No'lu Protokol'ün onaylama işlemlerini tamamlayarak yürürlüğe koyduğunu anımsatan Bahçeli, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ancak Türkiye'nin toplumsal dirliği, insan hak ve güvenliği, ilaveten hukuksal istikrar açısından İdam Cezası mutlaka gündeme alınmalıdır. TBMM'nin 1 Ekim 2020 tarihinde açılmasıyla birlikte milletimizin haklı beklentisi muhterem vekillerinin mutabakatıyla çözüme kavuşturulmalı, bebek katilleri, sapıklar, alçaklar, tecavüzcüler layık oldukları cezalara çarptırılmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, idam cezası meraklısı değildir. Ne var ki korku sınırını geçen suç ve suçlularla mücadelenin başarıya ulaşabilmesi maksadıyla içinden geçtiğimiz süreçte başkaca bir yol ve seçenek olmadığı da nettir, nitekim alternatifsizdir. Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Karar ve iradesi üzerinde hiçbir gölgeyi kabul etmeyecektir. İdam cezasının uygulanmasında ölçülülük ilkesine bağlı kalarak, verilen cezanın işlenen suç ile denge ve orantısı kurulacak, şiddet ve dehşet selinin önü alınmış olacaktır.

GÜNDEM
Bahçeli'den Joe Biden'ın küstah sözlerine tepki: Alçak bir plan