Kurtarıcılar Trabzon'a ulaştı

Trabzon'da pistten çıkan uçağın kurtarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında DHMİ'ye ait kurtarma teçhizatı yüklü TIR, kente geldi.

Haber Merkezi AA
Trabzon Havalimanı'na inen uçak pistten çıkmıştı.

Trabzon'da uçağın bulunduğu yerden kurtarılması için DHMİ'ye ait çekici havalimanına ulaştı.

Havalimanına indikten sonra pistten çıkan Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus'a ait yolcu uçağının kurtarılması amacıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne bağlı Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimine ait uçak kurtarma teçhizatının yüklü olduğu tır, sabah saatlerinde havalimanına ulaştı.

Karayolu ile Ankara'dan gelen tırın içerisinde uçağın kurtarılmasını sağlayacak ekipman ve araçların bulunduğu belirtildi. Kurtarma çalışmalarını yönetecek uzman ekip de uçağın olduğu alana gelerek, incelemelerde bulundu.

Öte yandan, seferlerin normal akışında devam ettiği havalimanında resmi kurum temsilcileri ve havalimanı yetkilileri bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, uçakla ilgili son durumun değerlendirildiği, kurtarma çalışmalarının nasıl yürütüleceğinin görüşüldüğü öğrenildi.

Trabzon'da pisten çıkan uçak havadan görüntülendi

Trabzon’da pistten çıkan uçağın pilotunun ilk ifadesi ortaya çıktı

FOTOĞRAF 13
Trabzon'daki korkutan kaza havadan görüntülendi
Pegasus Hava Yolları'na ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli Ankara-Trabzon uçağı dün akşam Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Uçaktaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi uçaktan tahliye edilirken, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Uçağın pistten çıktığı alan ve uçak ise sabahın ilk ışıklarıyla drone ile görüntülendi. Öte yandan bölgeye Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait taş kamyonları ile çakıl taşı getirilerek çamurlu sahaya çakıl serildiği de gözlendi.