İYİ Partili Taylan Yıldız Atatürk Havalimanı'nı Amerikalılara vermek için hazırlıklara başladıklarını açıkladı: ABD'deki birçok arkadaşım bana ulaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde Atatürk Havalimanı'nı Amerikalılara teslim edeceğini açıklaması tepkilere neden olurken İYİ Partili Taylan Yıldız da konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından ABD'den pek çok telefon aldıklarını söyleyen Yıldız, "ABD'deki birçok arkadaşım bana ulaştı. Hepsi heyecanlanmışlar. Şu saat itibariyle iki taraflı görüşmelere başladık bile." dedi.

İYİ Partili Taylan Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı ABD'li şirkete verme vaadinin ardından hazırlıklara başladıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz akşam yayınladığı videoyla seçilmesi halinde Atatürk Havalimanı'nı uzay ve havacılık üssü yapacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında Atatürk Havalimanı'nı Amerikalılara teslim edeceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Peki, bunu kimlerle yapacağız, gerçekten de önemli bir soru ve sorulması gereken bir soru. Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri ile yapacağız."

İYİ Partili Taylan Yıldız: ABD'deki birçok arkadaşım bana ulaştı hepsi heyecanlanmışlar

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması tepkilere neden olurken İYİ Partili Taylan Yıldız da konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. "Çalışmalara başladık bile" ifadesini kullanan Yıldız, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sn. Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımından sonra ABD'deki birçok arkadaşım bana ulaştı. Hepsi heyecanlanmışlar. Bir vizyon ve bir açıklama bile ters beyin göçünü tetikliyor.

Bu alanda çok önemli isimler, "Biz de varız, birlikte çalışmaya hazırız" dediler.

Şu saat itibariyle iki taraflı görüşmelere başladık bile."

GÜNDEM
Haluk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na 'Atatürk Havalimanı' tepkisi: Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş

GÜNDEM
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için önce 'Benim projem' sonra 'Vatana ihanettir' diyen Kılıçdaroğlu yine çark etti: Uzay üssü yapacağız