HDP Kandil’in arka bahçesi

Teslim olan ya da yakalanan PKK’lı teröristlerin verdikleri ifadelerin ortak yanı HDP. Hemen hepsi HDP üzerinden devşirilerek Kandil’e götürülmüş. Kocaeli’nden E.D., HDP ilçe binasından İstanbul il binasına, oradan Diyarbakır’a ve son olarak Suriye’de kampa götürüldü. Gebze’deki piknikte HDP’lilerin markaja aldığı C.A., HDP İstanbul il binasına, sonra Diyarbakır’a, oradan da Kobani’ye gönderildi. S.E., İstanbul’da HDP il binasının üçüncü katında alıkonuldu. Silahlı adamlar tarafından resmen rehin alınarak Diyarbakır’a, oradan da Suriye’ye götürüldü.

Şahin Şen Burak Doğan
HDP teşkilatları terörist alma şubesi gibi faaliyet yürütüyor.

Teslim olan ve sağ yakalanan örgüt mensuplarının verdiği ifadeler, Kandil’e giden yolun HDP’den geçtiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yazı dizimizin ikinci bölümünde; şahitliklerle HDP’nin terör örgütüne adam kazandırmada oynadığı role dikkat çekeceğiz. Yeni Şafak’ın ulaştığı ifadelerde, neredeyse örgüt üyelerinin tamamının yolu, bulundukları il/ilçelerdeki HDP teşkilatları ve örgüte müzahir sözde STK’larla kesişti. Kimi zorla ya da kaçırılarak, kimi de uzun bir beyin yıkama sürecinden sonra dağa çıkarıldı. Örgüte Kocaeli’den katılan E.D.’nin ilk durağı bir HDP ilçe binası oldu. Burada Kandil tarafından gönderilen ve “kadro” diye tabir edilen bir teröristle görüştü. Oradan Kocaeli’nin başka bir ilçesine, sonra da Marmara Bölgesi’nin örgüte eleman kazandırma merkezi gibi çalışan İstanbul il binasına ulaştı. Çatı katına kapatılan E.D.’ye günlerce ideolojik kitaplar okutuldu, ardından Diyarbakır üzerinden Suriye’deki terör kamplarına götürüldü.

GÜNDEM
Yeni Şafak’tan olay olacak yazı dizisi: Hangi ülkeler PKK’ya bilgi sızdırdı

ÖNCE PİKNİĞE, SONRA DAĞA

GÜNDEM
Her operasyonu haber verdiler

İZMİR VE ADANA ÖNEMLİ MERKEZ

Ege Bölgesi’nde İzmir, Akdeniz’de ise Adana HDP il başkanlıkları örgüte adam devşirilen önemli merkezler oldu. Manisa doğumlu R.A. arkadaşıyla birlikte İzmir HDP’de faaliyet gösteren E.A. ile irtibata geçti. Arkadaşı ile Manisa’dan İzmir’e geçen R.A., HDP’li E.A. tarafından karşılanıp boş bir eve götürüldü. Onları buradan teslim alan şahıs, araçla HDP İstanbul il binasına getirdi. R.A. ve arkadaşının varış noktası terör örgütünün Hakurk kampı oldu. Adanalı B.B.’ye ise ilk kanca sokakta yürürken yolunu çeviren “Mordem” kod adlı terörist tarafından atıldı. Genç hakkındaki tüm bilgileri HDP’den alan “Mordem” B.B.’yi kandırmayı başardı. 10 gün sonra HDP Ceyhan İlçe Başkanlığı’na çağırılan B.B., Mordem’le birlikte Afrin’deki örgüt kampına götürüldü.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/23/03/37/resized_b5cc2-d2e7c23cdiyarbakir.jpg

GÜNDEM
'PKK ile bağımız yok' diyen HDP’li Buldan’dan terörist elebaşı Bayık’la hatıra fotoğrafı

Alt katta KCK toplantısı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/23/03/42/resized_629f9-0d10a799arkakapi.jpg

Diyarbakır’da KCK adına çalışan T.O., birçok genci kandırarak PKK’ya gönderdi. İfadelerde T.O.’nun HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın alt katındaki KCK’nın gizli toplantılarına katıldığı, PKK’ya destek veren derneklerin faaliyetlerinin denetlenmesi, esnaf, vatandaşlar ve iş adamlarından örgüte para toplanması için talimatlar verdiği belirlendi.

GÜNDEM
Millet İttifakı’nda HDP anlaşmazlığı: Dokunulmazlığın kaldırılmasına CHP ‘hayır’ İYİ Parti ‘evet’ diyor

İstiklal’den Gara’ya

PKK, sendika ve derneklerle de adam devşiriyor. İstanbul İstiklal’deki bir sendika standına uğrayan üniversite öğrencisi D.Ö., tanıştığı kişinin yönlendirmesiyle örgüte katılmış. Nasıl mı? Tabii ki HDP’nin Diyarbakır il binasından. Oradan Cizre’ye ve bir geceyarısı Gara’ya...

KONUŞMACILAR DAĞDA ÖLDÜ

Mezopatamya Kültür ve Dayanışma Derneği’nde eğitim verenler ise farklı zamanlarda örgütün Suriye ve Irak’taki kamplarına katıldı. Eğitim verenlerden “Apo” kod adlı terörist 2013’te PKK’ya katıldı. 2019 yılında TSK’nın Hakurk’a düzenlediği operasyonda ölü ele geçirildi. Dernekte siyasi konuşmalar yapan “Asmin” kod adlı terörist 2009 yılında, “Argeş” kod adlı terörist ise 2010 yılında Suriye’nin Derik bölgesindeki PKK kampına katıldı. H.T.’yi dernekle tanıştıran “Delil” kod adlı terörist ise 2013’te PKK’ya katıldı ve YPG’nin zorla askere alma biriminde sözde yönetici olarak faaliyet yürütüyor.

SENDİKALAR DA İŞİN İÇİNDE

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/23/03/46/resized_22afe-7bea096ahdpistanbul.jpg

En büyük destek belediyelerden

Uzun yıllar boyunca PKK içerisinde çeşitli birimlerde kalan F.K., örgüte kaçakçılar vasıtasıyla yardım götürüldüğünü söyledi. F.K., Türkiye’de HDP içerisinde gençlik faaliyeti yürütenler üzerinden PKK’ya para ve gıda yardımı yapıldığını anlattı. PKK’nın deşifre olmaktan çekindiği için yardımları kaçakçılar ve özellikle gençlik yapılanmasında deşifre olmamış kişiler tarafından aldığını belirtti. Örgüte en büyük yardımların HDP’li belediyeler ve örgüte yakın şirketlerden geldiğini anlatan F.K., PKK’ya katılanların kendilerine “Türkiye’de HDP’ye gittik, ondan sonra bizi örgüt içerisinde yönlendirdiler” dediklerini de söyledi.