Avrupa kulak arkası etti: Lafarge-DEAŞ ilişkisini hepsine söyledim

Fransız çimento devi Lafarge’ın, DEAŞ’ı Fransız istihbaratının bilgisi dahilinde desteklediğine ilişkin belgeler AK Parti MYK’nın da gündemindeydi. Fransa Yargıtay’ının bu ilişkiyi tescil etmesinin önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Konuyu Macron’a ve Avrupa’da görüştüğüm pek çok lidere yıllardır söyledim. Ancak hep kulak arkası ettiler” dediği öğrenildi.

Osman Özgan
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Fransız çimento devi Lafarge’ın, DEAŞ’ı Fransa gizli servisinin bilgisi dahilinde desteklemesine ilişkin belgelerin ortaya çıkması da gündeme geldi. Fransa’da Yargıtay’ın Lafarge’a “İnsanlığa karşı suça iştirak” suçlaması yöneltilebilmesinin önünü açan kararını değerlendiren Erdoğan’ın, “Fransa Yüksek Mahkemesi tarafından konunun belgelenmiş olması önemli” dediği öğrenildi.

DÜNYA
Teröre Fransız desteğinin belgeleri: Devlet DEAŞ'la ilişkiye göz yumdu

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/15/01/30/resized_5c690-5b9f8b31lafarge2.jpg

BM’DE GÜNDEME GELECEK

Erdoğan’ın, 19-22 Eylül tarihleri arasında BM Genel Kurulu için gideceği ABD’de gerçekleştireceği temaslarında da söz konusu konuyu gündeme getireceği ifade ediliyor.

DÜNYA
DEAŞ destekçisi Lafarge'den flaş hamle: İsviçre'deki rakibiyle birleşti ve isim değişikliğine gitti

GENEL MERKEZ’E EK BİNA

DÜNYA
Lafarge davasının sivil taraftarları: DEAŞ'a ödeme talimatı Fransa'dan gitti