Akar: Terörist kalmayıncaya kadar operasyon sürecek

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin harekatına ilişkin yaptığı açıklamada "Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Terörist kalmayıncaya kadar operasyon sürecek." dedi

Haber Merkezi Yeni Şafak
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin'deki terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akar, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olunduğunu belirterek " En son terörist bölgemizde etkisiz hale getirilinceye kadar harekat devam edecek. Bizim istilai bir tutumuz yok. Amaç hem ülke hem bölge için istikarın sağlanması. Karşımızda sadece PKK-YPG yok, DAEŞ de var. " ifadelerini kullandı.

"Bizim hiçbir şekilde istilacı tutumumuz yoktur"
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde 21 Ocak 2018 tarihinde Hatay bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili inceleme ve denetlemelerde bulundu. Orgeneral Akar, denetlemeler sırasında Hatay Serinyol'da bulunan Harekât Merkezinde harekâta yönelik açıklama yaptı.


FOTOĞRAF 8
Akar ve kuvvet komutanları Hatay'da birlikleri denetledi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, Hatay bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili inceleme ve denetlemelerde bulundu.