AK Partlili yetkililer Reuters’a konuştu: Danıştay'ın Ayasofya kararı cuma günü belli olur

Türkiye'nin uzun süredir gündeminde olan ve milyonlarca kişinin merakla beklediği Danıştay'ın Ayasofya kararıyla ilgili İngiliz basınından önemli bir iddia ortaya atıldı. Reuters'a konuşan AK Partili üst düzey bir yetkili, cuma günü çıkacak kararla Ayasofya’nın müze statüsünün kaldırılıp ibadete açılmasının beklendiğini belirtti.

Ayasofya’nın müze statüsünün kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu.

Ayasofya’nın ibadete açılıp açılmayacağı konusu uluslararası medyada da gündemden düşmüyor. İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan AK Partili bir yetkililer, Danıştay kararıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Cuma günü karar çıkar"

İsmi açıklanmayan yetkililer, "Ayasofya'nın müze olmasını düzenleyen 1934 sayılı kararın iptali için açılan davada Danıştay'ın kararı henüz resmi olarak oluşmadı ve gelmedi. Kararın büyük ihtimalle Cuma günü çıkması bekliyor. Bu yönde bir bilgi var. Kararın iptal yönünde olmasını bekliyoruz" dedi.

HAYAT
86 yıldır kanayan yara: Ayasofya

GÜNDEM
Yeni Şafak o salona girdi: İşte Ayasofya'nın tapusu

GÜNDEM
"Ayasofya'nın müzeye çevrilmesi kararı Danıştay tarafından iptal edildi" iddiası

HAYAT
Ayasofya'da 'Fetih Suresi' sesleri yükseldi

GÜNDEM
Ayasofya bizim hakkımız: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya hakkında net mesaj verdi

Ne olmuştu?

İstanbul'un fethinin yıldönümünde yapılan kutlama kapsamında 29 Mayıs'ta Ayasofya'da Fetih Suresi okunmuştu. Yunanistan'ın tepki göstermesinin ardından Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması tartışmaları başlamıştı.

GÜNDEM
Ayasofya duruşması bitti: Karar neden 15 gün içinde açıklanıyor?

GÜNDEM
Numan Kurtulmuş'tan Ayasofya açıklaması: İnşallah yargı bu konuda müspet bir karar verir, Ayasofya'nın ibadete açılmasını bekliyoruz

GÜNDEM
Ayasofya için flaş başvuru: Müze olarak kalması din-vicdan hürriyetine ve egemenlik haklarına aykırı