AK Parti’den belediyelere hayatı kolaylaştırın talimatı : Pek çok alanda önlem alınacak

AK Parti, yönetiminde bulunduğu belediyelerden, başta sağlık çalışanları olmak üzere vatandaşların hayatını kolaylaştıracak önlemler almasını istedi. Sağlık personelinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması, yaşlı ve kronik hastalara alışveriş desteği, ihtiyaç sahiplerine dezekfektan sağlanması istendi.

Fazlı Şahan
Fotoğraf: Arşiv

Koronavirüsle mücadele kapsamında daha önce belediyeleri alınacak önlemler konusunda uyaran, bu çerçevede fahiş fiyat artışlarına karşı zabıta denetimlerinin artırılmasını, borcundan dolayı abonelerinin suyunun kesilmemesi emrini veren AK Parti, uyarılarına yenilerini ekledi. AK Parti, yönetiminde bulunduğu belediyelerden vatandaşların hayatını kolaylaştırmalarını isteyerek yeni adımları şöyle sıraladı:

*Halka açık ortamlar, toplu taşıma araçları, hizmet binaları sıklıkla steril hale getirilecek.

* Bilhassa risk grubunda bulunan yaşlılar ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın dışarı çıkmaması için ihtiyaç duyulması halinde belediyelerimiz, yaşlılarımızın ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

* Ayrıca bazı belediyelerimiz ihtiyaç sahibi ailelere gıda, kolonya, çamaşır suyu ve sabun dağıtımına da başladı.

KORONAVİRÜS
Koronavirüsün Türkiye ve dünyada anlık yayılma haritası: Kovid-19'un vaka sayısı, ölüm ve iyileşme oranları interaktif haritada

SAĞLIK PERSONELİNE ÜCRETSİZ HİZMET

KORONAVİRÜS
Evde kal, ailene vakit ayır: İşte evde ailenizle yapabileceğiniz aktivitelerden bazıları