10 toplantıyı ne için yaptınız

CHP, HDP, İYİ Parti ve SP’nin yeni anayasa ve ‘siyaset mühendisliği’ üzerine kafa yordukları toplantılarla ilgili her gün yeni detay çıkıyor. Partiler inkar etse de ev sahibi TÜSES’in internet sitesine göre en az 10 toplantı yapıldı. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devre dışı bırakılmasından anayasa ve yeni medya oluşturulmasına, muhalefetin ortak dilde buluşmasına birçok konu ele alındı.

Mustafa Duran
CHP, HDP, SP ve İYİ Parti, İbrahim Kaboğlu başkanlığında yapıldığı iddia edilen “Federasyon Anayasası” Türkiye’nin ana gündem maddesi oldu.

Gizlice ortak anayasa yaptığı iddia edilen, CHP, HDP, SP ve İYİ Parti’nin, Alman istihbaratı tarafından fonlanan Friedrich Ebert Stiftung Vakfı ile ortak çalışmalara imza atan TÜSES (Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı) ile siyaset ve toplum mühendisliği projesine imza attığı ortaya çıktı.

GÜNDEM
Akşener'den Özdağ'a 'anayasa' tepkisi: Bir deli kuyuya taş attı nasıl çıkaracağımızı bilmiyoruz

GÜNDEM
Ses kayıtlarını savcılığa veririm: HDP’yle ortak anayasa çalışmasını belgelemiş

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/17/02/11/resized_7f0ed-fc486c5ctuses1.jpg

TEK ADAM, DİKTATÖR YAKIŞTIRMASI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/17/02/12/resized_044b7-158cbfd2tuses3.jpg

GÜNDEM
İki yıl önce hazırladıkları yeni anayasanın detaylarını açıklayan Kılıçdaroğlu: Böyle bir şey yok, olanları hayretle izliyorum

YÜZDE 51 KARŞI TARAF

Metinde 16 Nisan referandumunda hayır oyu kullanan yüzde 49’luk kesim “ülkede huzur ve refah isteyen kesim” olarak adlandırıldı; ‘evet’ diyen yüzde 51’den ise ‘karşı taraf’ diye bahsedildi. Toplantılarda CHP, İYİ Parti ve SP’nin ısrarla ‘konuşmadık’ dediği yeni anayasa da gündeme geldi. Tutanaklarda şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikli mesele yeni bir anayasa tartışması açmaktır. Örneğin, parlamenter demokrasinin güçlendirildiği yeni bir anayasa ortaya konur bütün o kesimler onun etrafında bir araya gelebilir.

ORTAK HAREKET EDİLMELİ

Kimler katıldı

İYİ Partili Nuri Okutan’ın ‘katıldım’ dediği toplantılarda yer alan isimlerden bazıları şunlar oldu:

KHK’lılar mağdur sürekli kaşıyalım!

Tutanaklarda terörle olan bağlantıları nedeniyle KHK ile ihraç edilenlerden mağdur diye bahsedildi ve “Mağdurlar değişimden yanadır. Böyle bakıldığında Türkiye’de devlet karşısında toplumun çoğunluğu mağdur durumdadır. Bu sebeple OHAL ve KHK mağduriyetlerini zihinlerden silmemek, bu tarihi hafızayı sürekli canlı tutmak lazımdır. Haksızlıklar unutulursa yarın bu kitle tekrar AKP’ye oy verebilir” ifadeleri kullanıldı.

Aday olan özerklik talebini kabul etsin

Yeni siyasi oluşumları destekleyelim

Arayış Toplantıları’nda üzerinde mutabakat sağlanan diğer başlıklar da şöyle: