Zeytinyağlı veya dolma olarak tüketilen sağlık deposu enginarın çorbası da bir o kadar lezzetli oluyor. Peki, enginar çorbası nasıl yapılır? İşte, enginar çorbası tarifi.
ENGİNAR ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Terbiye Karışımı İçin:
Servisi İçin:
ENGİNAR ÇORBASI YAPILIŞI
ENGİNAR ÇORBASI PİŞİRME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞER?
Enginar çorbası tarifini hazırlama süresi 15 dakika, pişirme süresi 35 dakikadır.
ENGİNAR ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTALARI
Terbiye karışımını yumurta ve sütün kesilmemesi için çorba tenceresine azar azar ekleyin, hızlıca karıştırın.
ENGİNAR ÇORBASI PİŞİRME ÖNERİSİ
Çorbanın yapımında et suyu yerine enginarları haşladığınız limonlu suyu da kullanabilirsiniz. Kıvam alan çorbayı blenderdan geçirmeden taneli olarak da servis edebilirsiniz. Patatesin yanı sıra havuç ekleyebilir, farklı baharatlarla çorbayı tatlandırabilirsiniz.
ÇORBALARDA UN YERİNE NE KULLANIABİLİR?
Eğer gluten alerjisi gibi bir sağlık probleminden dolayı un kullanmak istemezseniz un kavrulan çorbalarda un yerine mısır unu kullanabilirsiniz. Tadı ve kokusu bir miktar değişecektir ama asla olumsuz anlamda değil. Mısır unu çorbalara çok hoş bir aroma katar. Hatta herhangi bir sağlık probleminiz yoksa bile arada çorbalarınızda mısır unu kullanarak değişiklik yapabilirsiniz.
Bütün enginarı temizlemeye uğraşamam ben derseniz enginar çanağı da kullanabilirsiniz bu tarif için. 3-4 enginar çanağı yeterli olacaktır sanıyorum.