Cumhurbaşkanı kararı ile özel bölge ilan edildi

Türkiye'nin cari açığını 1.5 milyar dolar düşürecek olan "İzmir-Aliağa'daki Star Rafinerisi'nin dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile hizmete açılmasının ardından bugün sürpriz bir karar alındı. Dev yatırımın bulunduğu bölge Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edildi.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Star Rafinerisi'ni gezdi.

Tek noktaya yapılan en büyük yatırım olarak ifade edilen 6.5 milyar dolar yatırım maliyetli Star Rafinerisi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

1100 kişiye iş imkanı sağlayarak Türkiye'nin cari açığını azaltması planlanan dev yatırım Türkiye'deki ilk "Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi"ni almasının ardından bu sefer de özel bölge ilan edildi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cumhurbaşkanı Kararı ile Star Rafinerisi'nin Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Özel sektörün Türkiye’deki en büyük yatırımı açıldı
Türkiye'de özel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım olan Star Rafinerisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev'in katıldığı törenle açıldı.

Bürokratik engellere takılmayacak

Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edilen Socar Turkey Enerji AŞ'nin 2 milyar doları bulması beklenen yatırımı bürokratik engellere takılmadan gerçekleşebilecek.

Cari açığa 1.5 milyar dolarlık katkı

Star Rafinerisinin üreteceği dizel, jet yakıtı, nafta, LPG ve petro kok ürünleri, dış ticaret açığını yıllık 1,5 milyar dolar azaltacak.

FOTOĞRAF 67
6.3 milyar dolarlık dev yatırım açılıyor
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın iştiraki SOCAR Türkiye tarafından Aliağa'da inşa edilen ve reel sektörün 6,3 milyar dolarlık yatırımla tek noktaya yaptığı en büyük proje olma özelliğini taşıyan dev yatırım "Star Rafinerisi"nin açılışı öncesi tesisi gezerek, brifing aldı.
Erdoğan ve Aliyev rafineride incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev SOCAR Rafineri'de incelemelerde bulundu.

Tek noktaya yapılan en büyük yatırım: Star Rafinerisi açıldı