Sanayicinin limanlara erişimi kolaylaşacak

Türkiye, artan üretim kapasitesini altyapı yatırımlarıyla geliştiriyor. İhracatı artırmak amacıyla iç kesimlerin limanlarla bağlantıları güçlendirilecek. Ankara-Konya-Mersin Yüksek Hızlı Tren Hattı ile İç Anadolu’daki savunma, makine ve tarıma dayalı sanayi kolları Akdeniz’e daha hızlı ulaşacak.

Uğur Duyan
Arşiv.

Türkiye’de iç kesimlerle limanların bağlantıları güçlendirilecek. Bu kapsamda, kıyıya erişim imkânı olmayan sanayi bölgelerinin daha hızlı ve seri biçimde liman bölgelerine erişmesi için yeni demir ve kara yolları yapılacak. Türkiye’nin taraf olduğu kuru limanlar anlaşması kapsamında, kıyıya erişim imkânı olmayan sanayi bölgelerinin daha hızlı ve seri biçimde liman bölgelerine erişmesi amaçlanıyor.

ANKARA-KONYA-MERSİN YHT HATTI ÖRNEK

Bu kapsamda, Mersin Konteyner Limanı ile lojistik bağlantısı daha güçlü hale getirilecek. Ankara-Konya-Mersin Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı ile İç Anadolu Bölgesi’ndeki diğer illeri de kapsayacak şekilde, savunma sanayii, makine sanayii ve tarıma dayalı sanayi kolları Akdeniz’e daha hızlı ulaşacak. İskenderun Limanı üzerinden deprem bölgesinin dış pazarlara erişimini artıracak altyapı güçlendirilecek. Buradaki tarım ürünleri ve tarıma dayalı sanayiler ile tekstil, dokuma, demir-çelik, petrokimya başta olmak üzere imalat sanayii ürünleri bu limana daha hızlı ulaştırılacak.

KARADENİZ LİMANLARININ ÖNEMİ ARTAR

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’deki üretim merkezlerinin uluslararası pazarlara erişimi Rize-İyidere ve Trabzon Limanları üzerinden sağlanacak. Orta Karadeniz’deki illerin erişimi ise Samsun Limanı üzerinden sağlanacak. Batı Karadeniz’de yer alan kömür ve doğalgaz sahaları ile demir-çelik, kâğıt, ormancılık sanayii ve tarıma dayalı sanayinin Filyos Liman bağlantısı sağlanmış olacak.

EKONOMİ
Rusya’ya çöp İsrail’e izleme

EKONOMİ
Karanlık oda işlemlerine dikkat

EKONOMİ
Yeni dönüşüm teklifi Meclis'te