Malezya’nın ticari elçisi ASKON oldu

ASKON ve Malezya Uluslararası İslam Ticaret Odası'nın Türkiye temsilcisi oldu. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, "Dünyada yalnız politikalar üreten devletlerin ayakta durması çok zor. Bakın bugün İslam coğrafyasının her yanı kanayan yara. Nedeni ise ümmet bilinciyle hareket edip birbirimize destek çıkmamamızdır" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
Orhan Aydın (Sağda)

SANAYİYE ÖNCÜLÜK

Bugün Malezya'nın dünyanın sayılı gelişen ülkeleri arasında yer aldığını ifade eden Aydın, "Daha önceleri, ekonomik büyüme ve genişlemesi, madeni ve tarımsal ihraç ürünlerine bağlı olan Malezya, son 20-25 yılda yabancı sermayenin de gelmesiyle hızla sanayileşmiş ve sanayi sektörünün payı ülke ekonomisinde yüzde 25’leri bulmuştur. Malezya bugün, elektrikli ve elektronik eşyaları ile önemli bir yer tutmaktadır."

CHARTER UÇUŞLAR DA BAŞLAYACAK

Öte yandan, Malezya Havayolları (MAB) ile Türk firması Dorak Holding arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Kuala Lumpur ve İstanbul arasında ekim ayından itibaren charter uçuşların yapılacağı bildirildi.

Malezya basınındaki habere göre, ekim-aralık döneminde haftada 3 sefer Airbus 330 tipi uçaklarla charter anlaşması imzaladı.

EKONOMİ
Yumurta fiyatı raflarda düşmedi