Erdoğan'ın açıklamasıyla 8 mahallede fiyatlar uçtu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 23 Mayıs'ta Millet Bahçesi olacağı açıklanan Atatürk Havalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları kısa sürede İstanbul ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 30,4'e varan oranlarda artış gösterdi.

Haber Merkezi AA
Atatürk Havalimanı'nın havadan görüntüsü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Mayıs'ta katıldığı canlı yayında, "İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın olduğu yer 'Millet Bahçesi' olacak." ifadesini kullanmıştı.

8 MAHALLEDE ARTIŞ VAR

Yapılan bir araştırmaya göre, söz konusu günden sonra bölgeye ilgi artarken, Atatürk Havalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları ortalama olarak il genelinin çok daha üzerinde artış gösterdi.

9 ile millet bahçesi geliyor

YÜZDE 30'U GEÇTİ

Bölgeye sınırı bulunan 8 mahalleden en yüksek artış yüzde 30,4 ile Şenlikköy'de görülürken, onu yüzde yüzde 27,5 ile Basınköy, yüzde 23,8 ile Yeşilköy, yüzde 11,7 ile Ataköy 2-5-6. Mahallesi takip etti.

Beşyol'da fiyat artışı yüzde 7 olurken, Ataköy 3-4-11. Mahallesi'nde yüzde 3,6, Yeşilyurt Mahallesi'nde yüzde 2,1, Ataköy 7-8-9-10. Mahallesi'nde yüzde 1,3 artış gözlendi.

Millet Bahçesi dünyanın en büyük 3’üncü şehir parkı olacak
Ekim ayında kapanacak Atatürk Havalimanı'nın arazisinin akıbeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından netleşti. Erdoğan, arsaya “Millet Bahçesi" adında yeşil alan yapılacağını söyledi. 11.7 bin dönüm alana sahip havalimanına yapılacak park dünyanın en büyük 3'üncü şehir parkı olacak