Donanmanın gücüne güç katacak

Dünyanın en büyük savaş gemileri arasında yer alan ve Amfibi Gemi (LST) Projesi kapsamında üretilen Sancaktar, Ekim 2017'de Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na (SSM) teslim edilecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine katılacak. Yerli ve milli olarak üretilen gemi Türkiye'nin deniz gücünü dünya denizlerinde temsil edecek.

Yeni Şafak Büşra Soyal
Amfibi Gemi (LST) Projesi kapsamında üretilen Sancaktar en büyük savaş gemileri arasında yer alıyor.

Türkiye'nin denizlerdeki gücünü artırmak ve bu alandaki ihtiyaca yönelik dışa bağımlılığı azaltmak için harekete geçen devlet, yerli ve milli projelerin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu projeler içerisinde yer alan 'Sancaktar' geçtiğimiz günlerde denize indirildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından yürütülen Amfibi Gemi (LST) Projesi kapsamında, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret AŞ (ADİK) tarafından inşa edilen gemilerden ikincisi Sancaktar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına yönelik üretildi.

Tedarik edilen amfibi gemiler; Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz harekat alanları ile çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabilecek.Türkiye'nin deniz gücü dünya sularında Yerli ve milli olarak üretilen LST gemileri, şu ana kadar özel sektör askeri tersanelerinde yapılmış en kapsamlı gemiler olarak dikkat çekiyor. Yardımcı sınıf bir gemi olan ve Tank Çıkarma Gemisi olarak da bilinen LST'nin ana görev fonksiyonu, Amfibi Harekat ve Ateş Desteği sağlamak. Sancaktar, amfibi harekat ile idari ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlayacak, gerektiğinde Doğal Afet Yardım (DAFYAR) görevleri çerçevesinde de kullanılabilecek. Böylelikle Türkiye'nin deniz gücü dünya denizlerinde temsil edilmiş olacak. Ayrıca savaş sistemi tasarım ve entegrasyonu da milli olarak gerçekleştiriliyor.

EKONOMİ
Düşmanın korkulu rüyası olacak

Tüm saldırılara karşı korumalı Donanma gücüne güç katacak Sancaktar tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. Üst binası balistik korumalı gemi, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar için tam personel korumasına sahip bulunuyor.Silah sistemleri de var Gemide bir adet 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak platform da var. Boyu yaklaşık 139 metre olan gemilerin, 18 knot maksimum sürat yapması öngörülüyor. Bununla birlikte gemide yerli üretim Komuta Kontrol Sistemi ve Stabilize Makineli Tüfek Platformu ile beraber pek çok elektronik sistem ve silah sistemi bulunuyor.

EKONOMİ
Yapboz gibi yüzen köprü

Teknik Özellikler: Toplam Boy : 138,75 mt. Su hattı boyu : 130,80 mt. En : 19,60 mt. Deplasman : 7.125 ton Başta su çekimi : 2,0 metreden az Kıçta su çekimi : 5,0 metreden az Maksimum sürat : 18 mil Denizde kalma : 15 mil sürat ile en az 6.000 mil – 30 gün Denizcilik : Deniz durumu 5 dahil kısıtsız kullanım, deniz durumu 6 da imkan ve kabiliyetlerin en az kısıtlama ile kullanımı. Taşıma kapasitesi Gemi Personeli : 12 subay, 51 Astsubay, 66 er Amfibi personel : 350 Gemide toplam 566 kişilik yatak kapasitesi mevcut olacak.

EKONOMİ
'Hayal proje' 7 yıl sonra tamam

EKONOMİ
Düşmanın aklını alan teknoloji